Clătite cu cremă de brânză şi bezea

Prepară chiar în acest weekend o tavă de clătite cu cremă de brânză și bezea. Cei dragi vor adora rețeta.Ai nevoie de

RomaniaTV.net
04 oct. 2017, 08:34
Clătite cu cremă de brânză şi bezea

Pentru clătite

200 g făină
500 ml lapte
2 ouă
1 praf de sare
1 lingură zahăr
½ linguriță bicarbonat
2 linguri ulei

Pentru cremă
500 g brânză dulce de vaci
2 linguri zahăr
4 gălbenușuri
200 g căpșuni
Pentru bezea
4 albușuri
150 g zahăr pudră

Cum se prepară
Pentru a pregăti foile de clătite, mixezi ouăle cu zahărul și sarea. Adaugi 250 ml lapte de la temperatura camerei, făina și bicarbonatul. Mixezi bine pentru a evita formarea cocoloașelor. La final torni restul de lapte și uleiul. Din aluatul obținut pui câte puțin într-o tigaie încinsă. Coci clătitele la foc mic, doar pe o singură parte.
Pentru cremă, pasezi cu blenderul căpșunile. Ulterior mixezi brânza cu zahărul, gălbenușurile și piureul de căpșuni.
Rulezi foile de clătite și le aranjezi într-o tavă, în 3 straturi, tapetată cu unt. Peste primele două straturi de clătite torni jumătate din cantitatea de cremă de brânză. Deasupra ultimului strat torni restul de cremă. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 30 de minute.
Între timp pregătești bezeaua. Pui un vas cu apă pe foc. Când începe să fiarbă, pui deasupra vasului (fără să atingă apa) un castron curat și degresat în care torni albușurile și zahărul pudră bătute ușor în prealabil. Continui să bați amestecul cu un tel pe baia de aburi până când bezeaua se albește și devine fermă. Scoți tava din cuptor după cele 30 de minute, torni deasupra bezeaua și o dai din nou la cuptor, la 150° C, pentru 15-20 de minute. Feliezi prăjitura după ce s-a răcit.
Vezi cum se face tarta cu cremă de lămâie și bezea.