Claudia Ţapardel: Alina Gorghiu să spună clar de ce se opune reducerii TVA-ului

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel a declarat că abordarea Alinei Gorghiu față de modificările la Codul Fiscal anunțate de Guvernul Ponta de dovadă de lipsă de înțelepciune și decență din partea PNL.

20 feb. 2015, 15:10
Claudia Ţapardel: Alina Gorghiu să spună clar de ce se opune reducerii TVA-ului
„Felul în care Alina Gorghiu, președinta PNL a înțeles să reacționeze la un proiect de Cod Fiscal pe care doar în urmă cu un an îl lăuda este de-a dreptul ridicol și lipsit de decență. Proiectul care a intrat acum în dezbatere publică presupune scăderea TVA-ului și a Cotei unice de impozitare. Sunt două propuneri care au la bază programul USL cu care inclusiv doamna Gorghiu a intrat în Parlament. Aș fi curioasă să văd cum explică doamna Gorghiu electorilor săi din Sectorul 5, o zonă mai puțin bogtată a Bucureștiului că se opune reducerii TVA-ului la carne, legume și fructe la 9%” a subliniat Claudia Țapardel.

“Indiferent de parternitatea proiectului de Cod Fiscal, toți politicienii care sunt de acord cu scăderile de taxe și impozite ar trebui să îl susțină. Este demonstrat că acest proiect este sustenabil și, în opinia mea, este un proiect care cuprinde un ansamblu de măsuri șoc pentru economie care pot să ne mențină pe primele locuri în UE în ceea ce privește creșterea economică” a declarat europarlamentarul PSD.

“Mă așteptam la o reacție decentă din partea Alinei Gorghiu în calitate de președinte al PNL, nu la o suită de atacuri politicianiste care nu ajută cu nimic nici dezbaterea publică, nici dezbaterea politică. În concluize, sunt de părere că inclusiv Alina Gorghiu este datoare cu o explicație clară pentru români: va susține în Parlament scăderea TVA-ului la 9% pentru alimente și a Cotei Unice la 14%” a mai spus Claudia Țapardel, eurodeputată PSD și purtătoare de cuvânt al Tineretului Social – Democrat.