Claudia Ţapardel: Programul prezentat de PNL, o fiţuică făcută pe genunchi

Eurodeputata PSD Claudia Țapardel, membră a Comisiei pentru Transport și Turism din Parlamentul European, critică programul de guvernare prezentat de PNL, pe care îl consideră nerealist și lipsit de credibilitate.

02 mart. 2015, 15:14
Claudia Ţapardel: Programul prezentat de PNL, o fiţuică făcută pe genunchi

„Promisiunile PNL sunt total neangajante. Programele pe transport sunt hilare. Era mult mai simplu și corect pentru cei din PNL să susțină Master Planul pe Transport prezentat de actualul Guvern. În schimb, actuala Opoziție își arată măsura necunoașterii în domeniu, specificând că nu poate avansa un termen realist pentru finalizarea autostrăzilor și se mulțumește cu „demararea pregătirilor” unor construcții de autostradă fără nici un fel de documentare în spate”, a declarat Țaparel.

De asemenea, aceasta se arată îngrijorată de faptul că PNL propune creșterea unor taxe precum CAS și nu susține reducerea TVA pentru alimente sau a cotei unice de impozitare.

„PNL demonstrează clar că nu vrea reducerea TVA la alimente cu 15% și că se opune relaxării fiscale. Este îngrijorător că avem o Opoziție care vrea să ajungă la putere și să crească taxele pentru români: să crească impozitul pe muncă după ce abia anul trecut a fost scăzut de Guvernul Ponta, să crească TVA-ul pentru alimente și să mențină Cota Unică de impozitare la 16% când avem deja pe masă un proiect care va reduce Cota Unică la 14%”, a mai spus eurodeputata PSD.