Claudiu Manda: Audierea lui Coldea nu a vizat prezenta unor politicieni la evenimentele SRI

Preşedintele Comisie de control a activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat marţi, după audierea fostului prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, că subiectul privind participarea la evenimentele SRI a unor persoane publice, printre care Liviu Dragnea, va fi abordat într-o altă audiere.

RomaniaTV.net
13 mart. 2018, 19:03
Claudiu Manda: Audierea lui Coldea nu a vizat prezenta unor politicieni la evenimentele SRI

Întrebat dacă Florian Coldea a confirmat şi el participarea lui Liviu Dragnea la evenimentele SRI, Claudiu Manda a replicat: “O să abordăm acest subiect”.

De asemenea, preşedintele comisiei SRI a spus că subiectul legat de evenimentele SRI a fost discutat şi cu George Maior, şi cu Horia Georgescu şi probabil va fi discutat şi cu Florian Coldea: „(…) Avem foarte multe lucruri de lămurit pe viitor. Subiectul legat de participarea la evenimente e un subiect pe care l-am discutat şi cu domnul Maior, şi cu domnul Horia Georgescu, probabil că o să îl discutăm şi cu domnul Coldea”, a declarat Claudiu Manda, potrivit News.ro

„Domnul Maior a spus că a fost o masă de Crăciun, la care au participat nişte persoane. Am înţeles că au fost mai multe persoane. Sigur că, în momentul în care o să ştim exact care au fost persoanele toate, că nu au fost doar două sau trei, o să le prezentăm în spaţiul public”, a susţinut Manda.

Citeşte şi Florian Coldea, după audierile maraton din Comisia SRI: Am servit doar statul vertical

Claudiu Manda a declarat pe 27 februarie, după audierea fostului şef al Serviciului, George Maior, că acesta a confirmat faptul că mai multe persoane din conducerea unităţilor de forţă din România, de la unităţi de parchet, unităţi de poliţie, unităţi de informaţii, de instanţă, conducerea din partidele politice şi persoane din Guvern au participat la petreceri sau evenimente oficiale în sediile SRI, printre care Laura Codruţa Kovesi, Liviu Dragnea, Victor Ponta şi judecătoarea Livia Stanciu.

„A fost abordat un subiect legat de petrecerile sau evenimentele din sediile SRI. A confirmat aceste evenimente. Cu ocazia Zilei Naţionale a României, cu ocazia Zilei SRI sau cu ocazia zilelor de naştere sau de nume ale domniei sale sau ale domnului prim-adjunct (Florian Coldea – n.r.). A confirmat lista de participanţi. Noi am mai avut în cadrul comisiei astfel de nominalizări. Toate unităţile de forţă, conducerea unităţilor de forţă din România, de la unităţi de parchet, unităţi de poliţie, unităţi de informaţii, de instanţă, conducerea din partidele politice, persoane din Guvern. Unele dintre ele sunt apărute în spaţiul public ca persoane. Am reluat discuţia cu domnul Maior dacă au fost. Le-a confirmat pe acestea, spunând că unele persoane au fost mai des, altele mai rar, dar că persoanele apărute în spaţiul public se confirmă că au participăat, spunând că nu este nimic rău în acest lucru – să existe şi o discuţie informală şi o întâlnire informală între oameni care au relaţii formale şi instituţionale”, a declarat atunci Claudiu Manda.

Citeşte şi Liviu Dragnea: Când se făceau chermezele cu şefii servicilor, eu eram condamnat

Acesta a spus că George Maior a confirmat participarea la aceste evenimente a lui Victor Ponta, premier la acea vreme, şi Liviu Dragnea, viceprim-ministru. De asemenea, Manda susţine că la aceste evenimente au luat parte şi şefi ai STS, SIE, SPP, DGA, DGIP.

„S-a vorbit de şefi de instituţii, dar s-a vorbit cu nume şi prenume. S-a vorbit de persoane din Guvern, la nivel de prim-ministru Victor Ponta, la nivel de viceprim-ministru Liviu Dragnea (…) În afară de numele din Guvern s-a vorbit de şefii de structuri de forţă din ţară: STS, SIE, SPP, DGA, DGIP, conducerea unităţilor de parchet naţional, de la parchetul de pe lângă Înalta Curte, deşi aici nu pot să confirm despre domnul Lazăr, nu e un subiect pe care să îl confirm, dar unităţile de parchet, persoane de la nivelul conducerii de parchet, de la procurori sau adjuncţi unităţile de instanţă, în speţă doamna Livia Stanciu. Pot să vă confirm că au mai apărut în spaţiul public aceste nume. La întâlnirile anterioare cu persoanele care au discutat cu comisia le-am întrebat şi le-au confirmat şi toate acele nume apărute în spaţiul public le-am confirmat după o stenogramă pe care am avut-o în care, la fel, domnia sa (George Maior – n.r.) le-a confirmat (…) A mai adus nişte completări în sensul că unele nume, unele persoane nu au fost de fiecare dată, ci au venit mai rar la acele eveniment”, a mai spus senatorul PSD.