Claudiu Manda: Coldea şi Kovesi au fost înverşunaţi pe Geoană pentru că a declarat că îl va menţine pe Morar după 2009

Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi erau "înverșunați" pe fostul candidat la prezidențiale Mircea Geoană pentru că acesta a declarat în spațiul public că, dacă ar fi ieșit președinte, l-ar fi menținut în funcția de procuror șef DNA pe Daniel Morar, însă nu și pe cei doi, a susținut președintele Comisiei parlamentare SRI, Claudiu Manda, care a precizat că acest aspect i-a fost spus de col. Dumitru Iliescu, audiat joi la comisie.

09 nov. 2017, 16:31
Claudiu Manda: Coldea şi Kovesi au fost înverşunaţi pe Geoană pentru că a declarat că îl va menţine pe Morar după 2009

„Am avut audierea domnului Dumitru Iliescu. Domnia sa a dorit să fie ultima. Mai sunt elemente care sunt de lămurit. (…) În mare a făcut o serie de referiri. Unu — spunea că în cazul Voicu (n.r. fostul senator Cătălin Voicu) are probe că s-a solicitat arestarea domnului Voicu și că domnul Coldea i-ar fi transmis domnului Morar, la vremea respectivă șef DNA, să-l aresteze pe domnul Voicu — vorbim de momentul 2009, imediat după alegerile prezidențiale — că domnul Morar n-a fost de acord cu acest lucru și acest lucru a ajuns la doamna Kovesi și direct la cei doi procurori de caz. A spus că înverșunarea doamnei Kovesi și domnului Coldea împotriva domnului Geoană veneau ca urmare a faptului că domnul Geoană ar fi declarat că domnul Morar îl va păstra și pe cei doi îi va schimba”, a declarat joi Claudiu Manda la finalul audierilor.

El a adăugat că Dumitru Iliescu a vorbit și despre „statul paralel”, respectiv despre „atacul statului paralel asupra instituțiilor fundamentale ale României — CCR, Guvern, Parlament și justiție”.

Citeşte şi: Dumitru Iliescu, fost şef SPP: SRI s-a implicat în construirea unor dosare, printre care dosarele Belina, Voiculescu şi Voicu