Claudiu Manda: Generalul SRI Dumbravă a spus că a colaborat cu procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, dar nu a ajutat-o în carieră

Generalul SRI Dumitru Dumbravă a precizat Comisiei parlamentare de control al SRI că o cunoaşte pe procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan şi a colaborat cu aceasta, dar nu a ajutat-o în carieră, a declarat, miercuri, preşedintele comisiei SRI, senatorul Claudiu Manda.

RomaniaTV.net
22 nov. 2017, 20:43
Claudiu Manda: Generalul SRI Dumbravă a spus că a colaborat cu procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, dar nu a ajutat-o în carieră

„A spus că se cunosc, că au colaborat, că Lăncrăjan a colaborat bine cu SRI, că au fost şi momente în care au avut şi dispute. Au fost momente în care Lăncrăjan viza o serie de persoane din SRI şi a încercat să explice şi au fost tensiuni la momentul respectiv spunând că este în competenţa Parchetului Militar să urmărească dacă s-au săvârşit infracţiuni”, a precizat Claudiu Manda, după audierea lui Dumbravă, potrivit Mediafax.

El a arătat că Dumbravă a fost întrebat dacă a ajutat-o pe Lăncrănjan în carieră şi a negat.

„La întrebarea dacă a ajutat-o în carieră răspunsul a fost Nu. Iar dacă vorbeşte de relaţiile aşa cum sunt apărute în spaţiul public, domnia sa spus că răspunsul e Nu”, a precizat Manda.

El a arătat că Dumbravă a fost întrebat şi dacă are cont de Facebook şi a confirmat.

Daniel Dragomir a scris, miercuri, pe blog, despre „reţeaua” de magistraţi a generalului Dumitru Dumbravă, devenit cunoscut în urma declaraţiei potrivit căreia instanţele constituie ”câmp tactic” pentru SRI şi arată legăturile cu fostul consilier al lui Kovesi sau procuroarea lui Liviu Dragnea, în dosarul Tel Drum.

„Ironic, astăzi generalul SRI Mitică Dumbravă, în loc să meargă la brutărie, merge în Parlamentul României. Dacă aş fi acolo, i-aş pune o singură întrebare: Dacă o cunoaşte pe procuroarea DNA Alexandra Carmen Lăncrănjan, ce relaţii au, dacă a susţinut-o şi a sprijinit-o în carieră, dacă a raportat ierarhic relaţiile cu aceasta şi dacă relaţiile şi implicarea sa în cariera procuroarei sunt legale?”, scrie fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, pe blogul său.

Dragomir anunţă că va face publică reţeaua de procurori, judecători, şefi de instituţii şi jurnalişti coordonată de generalul Dumbravă. „La data de 13 septembrie 2017, după ce şefa sa, PFA Kovesi, mă reclamă cu mânie proletară la CSM, procuroarea Lancranjan îşi arată sprijinul neţărmurit pentru cauză şi dă share pe pagina sa personală la comunicatul DNA. Imediat, generalul Dumbravă îi dă like de pe contul său “secret” pe care îl ştie, de fapt, toată reţeaua. Să arate că se va implica. Dă semnalul că e prezent, că se va ocupa. Unde? La CSM”, precizează Daniel Dragomir.

Acesta prezintă şi câteva capturi în care se poate observa un cont în limba armeană, atribuit lui Dumitru Dumbravă. Este scris în alfabetul armean, iar la o transcriere în litere latine, numele contului este Dumitru Dumbravă. „Să prevenim vreo ieşire de genul “eu nu sunt prietenă cu ofiţerii SRI” din partea procuroarei Lăncrănjan: În datele de 28 august, 27 septembrie şi 23 octombrie 2017 Alexandra Carmen Lăncrănjan dă like la trei poze diferite postate de generalul Dumbravă. Relaţia e clară, este evidentă. Conexiunea este devoalată. Din datele pe care le deţin, generalul Mitică Dumbravă a coordonat-o de ani buni pe procuroarea Lăncrănjan alias Veveriţa”, mai scrie Dragomir. La scurt timp, tot Dragomir anunţa că acel cont a fost închis.

Alexandra Carmen Lăncrănjan are 33 de ani, este din Teleorman şi în prezent este procuror în cadrul DNA, ocupându-se de dosarul Tel Drum, care îl vizează pe Liviu Dragnea. Alexandra Carmen Lăncrănjan este procuror din anul 2010, a activat în cadrul Parchetului de pe lângă Judecăria Sectorului 2 şi în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Anul acesta, procuroarea s-a mutat şi activează la DNA.