Claudiu Manda: Scrisoarea de la Alina Mungiu-Pippidi legată de SPP, trimisă conducerii Parlamentului

Scrisoarea primită la Comisia parlamentară comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul activităţii SRI de la analistul politic Alina Mungiu-Pippidi legată de posibilitatea ca în SPP să fi existat un serviciu secret a fost trimisă spre soluţionare Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, a anunţat marţi preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda.

RomaniaTV.net
06 feb. 2018, 17:12
Claudiu Manda: Scrisoarea de la Alina Mungiu-Pippidi legată de SPP, trimisă conducerii Parlamentului

Claudiu Manda a argumentat că nu este de competenţa comisiei, în condiţiile în care scrisoarea se referea la activitatea Serviciului de Protecţie şi Pază.

„Am luat act de solicitarea formulată de doamna Pippidi şi am decis în cadrul comisiei că aceasta nu este de competenţa comisiei noastre, motiv pentru care o să o transmitem Birourilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, urmând ca acestea să decidă ce se poate face mai departe. (…) Nu este de competenţa noastră să recomandăm ceva. Noi avem o relaţie de colaborare – subordonare cu Birourile permanente reunite, motiv pentru care acolo vom transmite acest document”, a precizat Manda, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la finalul unei şedinţe a Comisiei SRI.

Acesta anunţase săptămâna trecută că în prima şedinţă a Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI va analiza o scrisoare primită de la Alina Mungiu-Pippidi legată de posibilitatea ca în SPP să fi existat un serviciu secret.

„Am primit o scrisoare din partea doamnei Pippidi (Alina Mungiu-Pippidi – n.r.) la Comisia SRI, în prima şedinţă vom discuta, despre faptul că ar fi existat la SPP un serviciu secret. Rămâne să vedem ce vom face la comisie, dacă este de competenţa noastră sau nu serviciu secret în SPP”, spunea Manda.