Clip în memoria membrilor trupei Goodbye to Gravity, care au murit în incendiul din Club Colectiv VIDEO

"Heed the Call" este o piesă care trebuia să aibă o altă poveste. Videoclipul a fost inițial filmat pentru a scoate în evidență energia pură care alimenta concertele formației, precum și devotamentul pe care cei cinci muzicieni îl arătau artei lor. Acum, atât melodia cât și clipul au o însemnătate mai adâncă - ne amintesc de moștenirea nemuritoare a trupei și ne arată că Goodbye to Gravity va fi mereu cu noi, în sufletele noastre.

20 oct. 2016, 10:13
Clip în memoria membrilor trupei Goodbye to Gravity, care au murit în incendiul din Club Colectiv VIDEO

„Videoclipul de mai jos este realizat în amintirea lui Alex, Mihai, Vlad și Bogdan, precum și a tuturor celor pe care i-am pierdut. Gândurile noastre se îndreaptă către Andrei, care luptă în continuare pentru sănătatea sa prin intervenții chirurgicale și proceduri de recuperare”, scriu pe Facebook administratorii paginii URock. 

Goodbye to Gravity a fost o trupă metalcore din București, înființată în 2011. Din trupă făceau parte: Andrei Găluț (solist), Alex Pascu (bas), Bogdan Lavinius Enache (tobe), Vlad Țelea și Mihai Alexandru (chitariști). Cei patru instrumentiști aveau o altă trupă înainte, Thunderstorm. Lor li s-a alăturat arădeanul Andrei Găluț, solistul trupei, câștigătorul „Megastar” din 2008. Albumul lor de debut intitulat „Goodbye to Gravity”, lansat în 2012, a fost numit „Cel mai bun album metal al anului 2012″.

Vocalistul Andrei Găluț a fost spitalizat cu răni grave, basistul Alex Pascu a murit la data de 11 noiembrie 2015, bateristul Bogdan Lavinius Enache a murit la data de 8 noiembrie 2015, iar chitariștii Vlad Țelea și Mihai Alexandru au murit la data de 30 octombrie 2015, conform wikipedia.org.

CITEŞTE ŞI 11 luni de la cea mai mare TRAGEDIE din România, după Revoluţie: Cine sunt cei 64 de îngeri cu aripile frânte la incendiul din Colectiv

Mihnea Blidariu, Luna Amară: Tragedia din Colectiv a subliniat disfuncţionalităţile din sănătate, prostia şi neomenia

„La aproape un an de la ultima postare de pe această pagină, revenim cu cel mai greu mesaj pe care l-am scris vreodată.
Pe vremea aceasta, în 2015, formația Goodbye to Gravity se pregătea să lanseze noul disc, intitulat „Mantras of War”.
Trupa avea foarte multe planuri: să scoată cele mai ambițioase videoclipuri din carieră, să ofere concerte excepționale și să plece într-un lung turneu național, urmat de primul turneu european. Cel mai mult conta muzica, iar băieții voiau ca aceasta să ajungă la cât mai multă lume.
În noaptea de 30 octombrie însă, speranța s-a transformat în scrum. Aproape tot ce fusese pregătit atunci pentru fani s-a pierdut. Dragostea pentru muzică pe care o împărtășeau cei cinci artiști, a fost redusă la tăcere.
Nu vom mai putea niciodată să ne așezam în primul rând la concertele lor, pentru a ne bucura de piesele puternice, încărcate cu semnificație. Ce putem să facem, însă, este să nu uităm forța copleșitoare a creației trupei.
Este din nou octombrie, un an mai târziu…Încă îi mai plângem pe cei pe care i-am pierdut și ne amintim de ei și de ceea ce au lăsat în urmă”, se menţionează pe pagina de promovare a evenimentului. 

Monument în memoria victimelor din Colectiv, amplasat în Piaţa Bucur la un an de la producerea tragediei

La aproape un an de la tragedia din Club Colectiv, în urma căreia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 200 au fost rănite, amintirea victimelor a rămas încă vie în sufletele rudelor, prietenilor şi altor cunoscuţi. Pe 30 octombrie 2016, în Piaţa Bucur urmează să fie inaugurat un monument în memoria victimelor din Colectiv, monument pe care vor fi gravate numele tuturor celor care au murit acolo. Detalii, aici.