CLIPE de COŞMAR pentru soţia profesorului Mencinicopschi: „E după GEAM, acolo, şi nu îl pot ATINGE”

Doina Mencinicopschi, soția reputatului profesor condamnat la 8 ani de închisoare, ne vorbește despre momentele de coșmar prin care trece. Aceasta ne spune că Gheorghe Mencinicopschi este resemnat și că tot ce poate face familia este să-și ducă crucea.

22 aug. 2014, 06:44
CLIPE de COŞMAR pentru soţia profesorului Mencinicopschi: „E după GEAM, acolo, şi nu îl pot ATINGE”

Familia profesorului Gheorghe Mencinicopschi trece prin momente cumplite. Condamnarea la 8 ani de închisoare și sechestrul pus pe singura locuință a soților Mencinicopschi a reușit să-i doboare. „Mulți au plâns când au văzut ce i s-a întâmplat, dar el i-a iertat pe cei care i-au făcut așa ceva. S-a resemnat, a spus: «Dacă vreți să fiu vinovat, sunt vinovat, asta e, dacă așa se vrea, nu avem ce să facem, ne ducem crucea». Ce poți să faci? Cu cine să te bați? Ne-a nenorocit, ce să mai facem? Acum sunt în proces civil de partaj, am probleme mari. Pentru că mi-a luat jumătatea mea. Acum, pe mine de ce m-o fi băgat în toată povestea? Mai ales că această casă a fost luată pe banii părinților mei și din banii pe un apartament unde stăteam și pe care l-am vândut. Este o mare mizerie. Eu nu pot să-i înțeleg pe oamenii ăștia. Nu au venit să mă dea încă afară din casă, dar nu poți să știi niciodată când pot veni. Probabil că nu se va întâmpla, că nu este confiscată casa, este numai sechestru pe ea. Și-așa mi-au evaluat-o la o sumă de nici castelul Peleș nu valora atât, 450.000 de euro, iar ea valorează 80.000 de euro, iar cu teren, 130.000 de euro. Nu știu cum au făcut această evaluare și cine a evaluat-o”, a spus Doina Mencinicopschi pentru ziarulring.ro.

Cum s-a pregătit Gheorghe Mencinicopschi pentru puşcărie. Vezi cum a fost surprins înainte de sentinţă VIDEO

Doina Mencinicopschi a fost săptămâna trecută să-l vadă la Penitenciarul Rahova și ne-a mărturist că soțul său este resemnat și că a cerut să-i aducă doar cărți. „I-am dus tot ce îi trebuie ca să scrie, mai face o carte despre celiachie; ce a învățat aia face. Nu stă cu domnul Voiculescu. Domnul Voiculescu stă cu alte două personae, iar el stă cu trei oameni în celulă. Oricum nu poți vorbi decât la cabină, e după geam, acolo, și nu îl pot atinge, exact ca în filme. Nu i-am dus pachete pentru că nu este voie cu mâncare gătită. Avem voie 10 kg, dar nu vrea, el își cumpără de la magazinul de acolo legume, fructe și oricum el nu prea mănâncă carne. I-am dus cărți, că asta a vrut, iar luna viitoare o să-i duc niște conserve, dar să văd dacă o să mă lase cu ele. Gigi nu mănâncă salamuri şi alte mezeluri. Așa i-aș fi dus și eu un grătar de vită, de porc, de găină de țară, dar nu ne dă voie”, a mai povestit soția profesorului Gheorghe Mencinicopschi.