Clipe de groază pentru senatorul Vlad Alexandrescu, la miting: Cum e ca un guvern să-şi gazeze propriii cetaţeni? Şi pe copii!

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a trecut prin clipe de groază în această seară la protest. El povesteşte că era prezent cu fetele la mitingul din Piaţa Victoriei şi că la un moment dat a pierdut-o din vedere pe una dintre ele. Apoi a văzut-o pe targă, în stare de inconştineţă, fiind transportată de un echipaj SMURD

RomaniaTV.net
10 aug. 2018, 19:47
Clipe de groază pentru senatorul Vlad Alexandrescu, la miting: Cum e ca un guvern să-şi gazeze propriii cetaţeni? Şi pe copii!

„Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD? Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința.

Noi o pierdusem din vedere și am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în față…

Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!

Citeşte şi: MITING DIASPORA. Jandarmii au folosit tunul cu apă şi gaze lacrimogene. Proteste violente în Piaţa Victoriei

M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție!

Cum e ca un guvern să-și gazeze proprii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea?

Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie.

Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei. Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanța copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo?

Tot ce conteaza pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile așa”, scrie senatorul USR Alexandrescu.