Clubul Bamboo a mai ars din temelii şi în 2005

Clubul Bamboo a mai fost mistuit de flăcări în iunie 2005, atunci Cătălin Botezatu, acţionar, spunea că focul a fost pus intenţionat. Cu o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi, clubul Bamboo avea o scenă construită de aceeaşi echipă care a ridicat scenele pentru Cirque du Soleil şi Moulin Rouge. Martorii incendiului izbucnit sâmbătă dimineaţă şi care a distrus clubul din temelii spun că în local s-a fumat toată noaptea.

RomaniaTV.net
21 ian. 2017, 06:24
Clubul Bamboo a mai ars din temelii şi în 2005

Clubul Bamboo a mai ars din temelii şi în iunie 2005, iar atunci patronul Joshua Castellani spunea că „singurul vinovat este natura”. Cătălin Botezatu, acţionar, acuza faptul că focul a fost pus intenţionat.

Din 2005, de când a ars în întregime, clubul a trecut prin multe schimbări, „dezvoltându-se şi devenind un deschizător de drumuri în moda cluburilor de noapte în Bucureşti”, scriu reprezentanţii localului. 

Situat pe malul Lacului Tei, clubul a fost distrus complet de flăcări prima dată în 2005, în urma unui incendiu izbucnit pe terasa din lemn a discotecii. Atunci, în mai puţin de o oră, clubul a fost distrus. Avea o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, fiind format din două clădiri, cu o investiţie de 5 milioane de euro. El aparţine italianului Joshua Castellani, un bun prieten al designerului Cătălin Botezatu. 

„Bamboo Club a fost fondat în 2002 şi a devenit în scurt timp unul dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte din Sud-Estul Europei, graţie unei capacităţi uimitoare şi unui stil unic. Construit să impresioneze prin decor, muzică, dansatori, show-uri. Artişti internaţionali cunoscuţi care au urcat pe scena clubului Bamboo au stabilit un standard între cluburile de noapte din Bucureşti, la nivel înalt”, este prezentarea clubului pe pagina de Facebook. 

În 2010, a fost construită o nouă scenă spectaculoasă, de către echipa care a ridicat scena pentru Cirque du Soleil şi Moulin Rouge. 

Clubul avea o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi, iar scena era înconjurată de scaune pentru VIP-uri, în timp ce DJ-ul îşi desfăşura activitatea în jurul scenei. Arhitectura extravagantă, decorul sofisticat şi stilul original au definit clubul Bamboo. 

În urma incendiului, clubul a fost distrus în totalitate.

Avocaţii administratorilor clubului Bamboo susţin că acesta avea toate documentele necesare funcţionării, conform normelor legale, că au fost respectate toate reglementările privind căile de acces şi de evacuare şi că toate dotările în caz de incendiu au fost funcţionale.