Clubul Dinamo precizează că trei ambulanţe au fost prezente la meciul de sâmbătă seară cu FC Viitorul

Clubul de fotbal Dinamo precizează, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că a asigurat la meciul cu FC Viitorul, în care fotbalistul Patrick Ekeng s-a prăbușit inconștient pe teren, prezența a trei ambulanțe, cu una mai mult decât prevăd regulamentele în vigoare.

RomaniaTV.net
07 mai 2016, 15:21
Clubul Dinamo precizează că trei ambulanţe au fost prezente la meciul de sâmbătă seară cu FC Viitorul

”În ceea ce privește speculațiile vehiculate în ultimele ore, legate de calitatea serviciilor de ambulanță pe care clubul nostru, în calitate de organizator, le-a contractat pentru desfășurarea meciului FC Dinamo București — FC Viitorul, facem următoarele clarificări importante pentru opinia publică. FC Dinamo București a asigurat nu doar minimum necesar de ambulanțe (două), conform regulamentelor competiționale, ci a contractat trei ambulanțe pentru acest meci”, se menționează în comunicatul publicat pe contul oficial de Facebook al clubului.

De asemenea, oficialii dinamoviști susțin că toate mașinile de salvare erau echipate corespunzător pentru astfel de incidente. ”Aceste ambulanțe au fost dotate corespunzător pentru intervențiile în regim de urgență, potrivit reprezentanților serviciului de ambulanță contractat. Acest fapt a fost confirmat la ședința tehnică de dinaintea partidei, în cadrul raportului de organizare a jocului. Acestea fiind lămurite, rugăm reprezentanții mass-media să respecte doliul prin care trece Dinamo în aceste momente și să încerce să evite speculațiile până la finalizarea anchetei”, se mai precizează în comunicatul citat.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo și FC Viitorul Constanța (3-3).

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocașul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon și și-a pierdut cunoștința, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenția staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanță, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar șapte minute mai devreme (min. 63).

Transferat în luna ianuarie, Ekeng a evoluat pentru Dinamo în 11 meciuri, în trei competiții, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.

În urmă cu 16 ani, Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo, deceda pe teren la vârsta de 24 de ani, în timpul unui meci amical desfășurat la Oltenița.

Citeşte şi Ambulanţa care l-a transportat pe fotbalistul Patrick Ekeng a fost sigilată