CM 2014. O caricatură cu naţionala Columbiei provoacă un scandal diplomatic la Mondiale VEZI POZA

CM 2014. "Columbia respiră încredere" este titlul unei caricaturi distribuite pe Twitter şi apărută în presa europeană, ea indignându-i pe columbieni până la cele mai înalte sfere guvernamentale.

02 iul. 2014, 07:38

CM 2014. Caricaturistul belgian Pascal Pad’R a redat în mod umoristic secretul succesului naţionalei Columbiei la Mondialele din Brazilia, această reprezentivă fiind singura, alături de Franţa, care a obţinut patru victorii în timpul regulamentar de joc la turneul final.

Columbia respiră încredere„, este titlul pus de Pad’R unei caricaturi în care câţiva jucători columbieni sunt aşezaţi în careu, în genunchi, şi trag pe nas din spray-ul pulverizat de arbitru la loviturile de departajare. În fapt,este o trimitere explicită la „liniuţele” de la droguri (în mod special cocaină), Columbia fiind unul din pricipalii furnizori de droguri la nivel mondial.

Ambasadorul Columbiei la Bruxelles, Rodrigo Rivera, a luat atitudine publică şi a trimis o scrisoare în care califică desenul drept „scandalos şi jignitor„.

Citeşte şi CM 2014. Idei trăsnite, un chilian şi-a făcut tatuaj cu bara pe care a dat-o contra Braziliei FOTO

Scandalul vine la câteva zile după ce actriţa olandeză Nicolette Van Dam a demisionat din postul său de ambasador UNICEF, ca urmare a faptului că a publicat pe contul său de Twitter un fotomontaj în care apar doi jucători columbieni care consumă cocaină pe terenul de fotbal.

Citeşte şi CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. James Rodriguez, nr. 1 la căutări pe GOOGLE