CM 2018. Croaţia şi Elveţia, calificate la Mondiale, în urma barajului. Italia are emoţii astăzi

CM 2018. Duminică seara au fost stabilite primele două naţionale europene care merg la Mondialele din Rusia în urma partidelor de baraj. Acesta sunt Elveţia şi Croaţia.

13 nov. 2017, 06:57
CM 2018. Croaţia şi Elveţia, calificate la Mondiale, în urma barajului. Italia are emoţii astăzi

CM 2018. Reprezentativa de fotbal a Croației s-a calificat la Cupa Mondială din 2018, duminică seara, după ce a terminat la egalitate cu Grecia, 0-0, la Pireu, în manșa a doua a barajului pentru turneul final din Rusia.

Croația câștigase meciul tur cu scorul de 4-1 și a jucat la rezultat în deplasare, în prima repriză nefiind consemnată nicio ocazie de gol în afara unei bare a croatului Perisic.

Grecia a efectuat șase schimbări față de meciul tur, însă acestea nu au avut impactul scontat. Portarul Subasic a fost pus la încercare de greci abia în minutul 87, dar a reușit să rețină mingea trimisă de Tachtsidis. Croația are cinci calificări din tot atâtea baraje jucate.

CM 2018. Elveției s-a calificat şi ea la Cupa Mondială 2018 din Rusia în urma barajului împotriva Irlandei de Nord, meciul retur încheindu-se 0-0, duminică, la Basel, după ce echipa din Țara Cantoanelor s-a impus în tur la Belfast cu 1-0. Elveția va fi prezentă astfel pentru a unsprezecea oară la Cupa Mondială, turneu la care Irlanda de Nord nu a mai evoluat din 1986.

Pe un teren greu, Elveția a ratat destule ocazii, dar a avut o evoluție mai slabă în repriza a doua, unii jucători, ca Steven Zuber, fiind ieșiți din formă.

Curajoasa echipă a Irlandei de Nord a ratat o ocazie uriașă în primul minut de prelungire, când Ricardo Rodriguez a scos de pe linia porții după o greșeală a portarului Sommer.

Elveția a câștigat în tur, la Belfast, cu 1-0, după un penalty transformat de Ricardo Rodriguez. Irlanda de Nord a contestat vehement acea lovitură la 11 metri, dictată de arbitrul român Ovidiu Hațegan pentru un presupus henț comis de Corry Evans.

CM 2018. Luni seara, de la ora 21.45, este programat returul celui de-al treilea meci de baraj, Italia-Suedia. În tur, la Stockholm, Suedia a câştigat cu 1-0. Meciul se joacă pe San Siro, din Milano, şi toate cele 80.000 de bilete au fost vândute. Ultima oară când Italia a ratat calificarea la Mondiale a fost în 1958.