CM 2018. FRANŢA-BELGIA, semifinala arbitrată de un sud-american. Francezii sunt foc şi pară

CM 2018. FRANŢA-BELGIA, prima semifinală a Cupei Mondiale de fotbal 2018, care va avea loc marţi la Sankt Petersburg, va fi condusă de arbitrul uruguayan Andres Cunha, a anunţat Federaţia internaţională (FIFA).

09 iul. 2018, 05:41
CM 2018. FRANŢA-BELGIA, semifinala arbitrată de un sud-american. Francezii sunt foc şi pară

CM 2018, FRANŢA-BELGIA. Andres Cunha va fi ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Nicolas Taran şi Mauricio Espinosa, în timp ce mexicanul Cesar Ramos va fi cel de-al patrulea oficial.

În vârstă de 41 ani, Andres Cunha participă la prima sa Cupă Mondială. El a mai oficiat anterior în Copa America şi Copa Libertadores, cele mai importante competiţii din America de Sud la nivel de selecţionate, respectiv echipe de club, precum şi la Mondialul Under-20 din 2017.

„Cavalerul fluierului” din Uruguay a fost primul arbitru de la actuala ediţie a Cupei Mondiale care a condus două partide (Franţa – Australia şi Iran – Spania), apelând în ambele jocuri la sistemul de arbitraj video (VAR) pentru luarea unor decizii.

Nemlţumirea francezilor vine din faptul că Franţa a eliminat în sferturile de finală, tocmai Uruguayul, ţara din care vine Cunha, astfel că delegarea acestuia li se pare cel puţin suspectă. Mai mult decât atât, ei acuză FIFA că persistă în a „lucra” împotriva Franţei, în meciul anterior, cu uruguayul, trimiţând la centru un arbitru argentinian, Nestor Pitana, în condiţiile în care „cocoşii” eliminaseră în optimi Argentina.