CM 2018. Pele şi-a făcut pronosticul, Brazilia nu este favorită în Rusia. Previziunile lui nu s-au adeverit niciodată

Fostul internaţional brazilian Pele s-a declarat îngrijorat înainte de participarea reprezentativei ţării sale la Cupa Mondială din Rusia, precizând că individual toţi jucătorii sunt buni, dar nu sunt o echipă, informează Reuters.

11 iun. 2018, 11:43
CM 2018. Pele şi-a făcut pronosticul, Brazilia nu este favorită în Rusia. Previziunile lui nu s-au adeverit niciodată

„Am încredere deplină în capacitatea lui Tite. Mă îngrijorează un lucru: am sunt câteva zile până la startul Cupei Mondiale şi încă nu avem echipa potrivită. Individual toţi jucătorii sunt foarte buni. Dar nu suntem o echipă”, a spus Pele.

El a precizat că starul brazilian Neymar este unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume. „El este astăzi mai matur şi mai experimentat, dar nu va câştiga Cupa Mondială singur. Echipele sunt cele care câştigă CM. Cea mai bună echipă braziliană a tuturor timpurilor a fost cea din 1970, cu Tostao, Rivellino, Gerson şi Pele, toţi purtând numărul 10 la echipele de club. Am petrecut mai mult de şase luni împreună în perioada CM din 1970. De aceea a funcţionat”, a explicat Pele.

Naţionala Braziliei va juca la Cupa Mondială în grupa E, cu Elveţia, Costa Rica şi Serbia.

Pele este recunoscut că, de-a lungul timpului, a făcut premoniții legate de viitoarea campioană mondială care nu s-au adeverit. Ne aducem aminte cu plăcere când, înaintea Campionatului Mondial din 1994, Pele a spus că echipa Columbiei va câștiga marele trofeu. Într-o grupă din care au mai făcut parte România, Elveția și SUA, columbienii au ratat calificarea în optimile de finală și au plecat acasă după faza grupelor.

Un alt pariu pierdut de marele Pele a fost cel conform căruia, până în anul 2000, o echipă din Africa va câștiga Cupa Mondială, lucru ce nu s-a adeverit nici până în prezent.

De asemenea, în 2002, Pele a spus că Brazilia nu va trece de faza grupelor. Naționala “Selecao” a câștigat atunci ultimul titlu mondial.