CM 2018. Peru, ultima calificată la Mondialele din Rusia. Tabloul complet al participantelor

Selecționata statului Peru a învins cu scorul de 2-0 reprezentativa Noii Zeelande, miercuri seara la Lima, în manșa a doua a barajului intercontinental, calificându-se astfel la Cupa Mondială de fotbal pentru a cincea oară în istoria sa.

16 nov. 2017, 06:33
CM 2018. Peru, ultima calificată la Mondialele din Rusia. Tabloul complet al participantelor

Peruvienii au obținut victoria grație golurilor marcate de Jefferson Farfan (min.27) și Christian Ramos (min.64). În meciul tur, disputat săptămâna trecută la Wellington, cele două formații au terminat la egalitate, 0-0.

Naționala peruană este cea de-a 32-a și ultima selecționată calificată la turneul final care va avea loc în Rusia, în perioada 14 iunie — 15 iulie 2018.

Citeşte şi Americanii vor să organizeze o Cupă Mondială a echipelor necalificate la CM 2018. România nu e pe listă

America de Sud va avea, astfel, cinci reprezentante la Mondialul de anul viitor, unde vor mai fi prezente selecționatele Braziliei, Uruguayului, Argentinei și Columbiei.

Noua Zeelandă, participantă la CM 2010 din Africa de Sud, nu s-a ridicat niciun moment la nivelul adversarei sale de miercuri, spre bucuria celor 40.000 de spectatori prezenți pe Stadionul Național din Lima, care au putut sărbători la finalul jocului prima calificare la o Cupă Mondială a selecționatei peruane, după o pauză de 36 de ani.

Jefferson Farfan, atacantul-vedetă al naționalei peruane, a plâns de bucurie la final, dedicându-i victoria căpitanului Paolo Guerrero, suspendat pentru dopaj.

Cele 32 de naționale calificate la CM 2018:

Rusia, Germania, Anglia, Belgia, Spania, Polonia, Islanda, Serbia, Franța, Portugalia, Elveția, Croația, Suedia, Danemarca, Nigeria, Egipt, Senegal, Maroc, Tunisia, Mexic, Costa Rica, Panama, Brazilia, Uruguay, Argentina, Columbia, Peru, Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită şi Australia.