CM 2018. Un fotbalist rus este cel mai slab jucător de la Mondiale, din ultimii 50 de ani. Ce record trist a bătut acesta

CM 2018. Prestaţia lui Vladimir Granat în meciul cu Rusia, din optimile de finală de la Campionatului Mondial de Fotbal, i-a adus acestuia, din punct de vedere statistic, titlul de cel mai slab jucător de la turneele finale de după 1966.

04 iul. 2018, 18:43
CM 2018. Un fotbalist rus este cel mai slab jucător de la Mondiale, din ultimii 50 de ani. Ce record trist a bătut acesta

CM 2018. S-ar putea ca recordul lui Vladimir Granat să se întindă chiar cu mult înainte de 1966, dar acesta este anul în care Opta a început să facă statistici, astfel că el este cel luat drept referinţă.

Vladimir Granat a jucat la acest Mondial numai în meciul cu Spania, din optimi. El a fost introdus la pauza meciului, în loculo lui Iuri Jirkov şi a jucat în total 75 de minute, punându la socoteală şi cele două reprize de prelungiri. Performanţele sale sunt mai mult decât modeste. În tot acest interval el a atins doar de 11 ori mingea şi a avut cinci tentative de pasă, însă niciuna dintre ele reuşită. În aceste condiţii, Granat a devenit jucătorul care a jucat cele mai multe minute la Cupa Mondială, fără să reuşească nici măcar o singură pasă.

Vladimir Granat are 31 de ani, joacă pe postul de fundaş central şi se află sub contract cu gruparea Rubin Kazan.