CNADNR a dispus măsuri de asigurare controlată a traficului. Care sunt TRASEELE pentru deplasarea controlată

CNADNR a dispus măsuri pentru asigurarea controlată a traficului, care presupun monitorizarea permanentă a locului în care se află convoaiele şi deplasarea controlată a acestora dinspre Bucureşti spre şapte direcţii: Piteşti, Lehliu, Ploieşti, Urziceni, Olteniţa, Alexandria şi Giurgiu.

29 ian. 2014, 13:08
CNADNR a dispus măsuri de asigurare controlată a traficului. Care sunt TRASEELE pentru deplasarea controlată

Măsurile pentru asigurarea controlată a traficului prevăd: monitorizarea permanentă a locului în care se află convoaiele; asigurarea permanentă a întreţinerii pe timp de iarnă cu utilajele specializate din dotare şi materiale antiderapante, pe traseul convoaielor; monitorizarea permanentă a condiţiilor meteo rutiere pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă pentru deplasarea convoaielor; asigurarea în cadrul DRDP a unei echipe de monitorizare a deplasării convoaielor în trafic controlat, care să cunoască în permanenţă locaţia, timpii de deplasare şi problemele tehnice şi logistice care pot interveni; comunicarea permanentă între agenţii Poliţiei Rutiere, ISCTR, ARR şi responsabilii CNADNR SA, pentru asigurarea coordonării convoaielor, potrivit unui comunicat emis de CNADNR.

Vezi şi: DRUMURI INCHISE: TRAFICUL rutier, BLOCAT pe A2, A3 şi pe mai multe drumuri naţionale

În cazul închiderii unor sectoare de drum, convoaiele vor fi adăpostite în locuri care să asigure siguranţa şi securitatea participanţilor la trafic. De asemenea, va fi asigurată permanenţa personalului care asigură securizarea accesului vehiculelor pe sectoarele închise.

Potrivit metodologiei de aplicare a managementului de trafic controlat, autovehiculele care vor însoţi convoaiele vor fi poziţionate astfel: în prima linie – vehiculele specializate pentru deszăpezire ale CNADNR, în linia a doua – autoturismul inscripţionat al Poliţiei Rutiere şi în spatele convoiului de vehicule – autoutilitara cu girofar galben a CNADNR.

Metodologia mai prevede deplasarea controlată a convoaielor dinspre Bucureşti. Astfel, convoaiele se vor deplasa controlat dinspre Bucureşti spre şapte direcţii: Piteşti – pe A1, Lehliu – pe DN3, Ploieşti – pe DN1A, Urziceni – pe DN2, Olteniţa – pe DN4, Alexandria – pe DN6 şi Giurgiu – pe DN5.

Punctele de stocare a convoaielor sunt: A1 – kilometrul 13, Centura Bucureşti intersecţie cu A2, Mogoşoaia, Afumaţi, Popeşti Leordeni, Bragadiru, de la Centura Bucureşti către district Jilava.

CNADNR a stabilit şi localităţile în care se formează punctele de stocare, altele decât Bucureşti, respectiv: Piteşti, Lehliu, Ploieşti, Urziceni, Olteniţa, Alexandria, Giurgiu, Buzău, Râmnicu Sărat, Mizil, Feteşti, Constanţa, Slobozia, Hârşova, Brăila, Tulcea, Călăraşi, Focşani, Bârlad, Râmnicu Vâlcea şi Braşov.