CNAIR a lansat licitaţia pentru cele două capete ale autostrăzii Piteşti-Sibiu, cu o valoare estimată la 560 milioane euro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis pe platforma SEAP, a licitaţiilor publice, contractele pentru cele două capete ale autostrăzii Piteşti-Sibiu, considerate de specialisti cele mai uşor de realizat, deoarece sunt singurele care nu traversează munţii, valoarea celor două contracte fiind estimată la 560, fără TVA, sau circa 666 milioane euro, cu TVA.

07 iul. 2017, 13:44
CNAIR a lansat licitaţia pentru cele două capete ale autostrăzii Piteşti-Sibiu, cu o valoare estimată la 560 milioane euro

Autostrada Piteşti-Sibiu, parte din Autostrada Bucureşti-Nădlac (A1) ar permite traficul neîntrerupt pe autostradă între Capitală şi frontiera cu Ungaria.

Autostrada de circa 123 kilometri ar fi prima care ar trece munţii, făcând legătura între Muntenia şi Transilvania, peste Munţii Carpaţi. Autostrada a suferit mai multe amânări în ultimii ani din cauza efectuării mai multor studii asupra celor cinci variante de traseu.

În martie, CNAIR a anunţat că a primit documentaţia tehnică aferentă studiilor de fezabilitate pentru secţiunile 1 şi 5 pentru a le evalua conformitatea cu normele în vigoare.

Ulterior, în 26 iunie, compania de stat a finalizat documentaţia pentru cele două tronsoane, care ar trebui finalizate în patru, respectiv cinci ani.

„Pentru Secţiunea 1 cu o valoare de aproximativ 165 milioane Euro fără TVA, proiectarea va dura 12 luni iar execuţia lucrărilor 36 de luni. Pentru Secţiunea 5 valoarea este de aproximativ 395 milioane Euro fără TVA, durata proiectării este de 12 luni iar perioada de execuţie este de 48 de luni”, se arată în comunicat.

Ofertele trebui depuse în trei luni.

Lotul 1 aferent secţiunii 1, Sibiu-Boiţa, are o lungime de 13,2 kilometri, iar traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Şelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiului.

Sectiunea 5 este cuprinsă între Curtea de Argeş – Piteşti şi are o lungime de 30,35 km. Traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Curtea de Argeş şi va continua traseul paralel cu râul Argeş până la actuala centură a Piteştiului.

Citeşte şi Autorizaţia de construcţie pentru racordarea autostrăzii A3 cu Bucureştiul a fost eliberată. Valoarea lucrărilor: 22,6 milioane de lei