CNAIR a semnat contractele de elaborare a studiilor de fezabilitate pentru drumurile de mare viteză Ploieşti-Buzău

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu operatorul economic Consitrans contractele de servicii pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru drumurile de mare viteză Ploieşti - Buzău şi Buzău - Focşani.

26 sept. 2018, 11:51
CNAIR a semnat contractele de elaborare a studiilor de fezabilitate pentru drumurile de mare viteză Ploieşti-Buzău

Potrivit unui comunicat al CNAIR, remis miercuri AGERPRES, obiectul contractelor constă în prestarea de activităţi şi servicii pentru „Elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic pentru ‘Drum de mare viteză Ploieşti – Buzău'” şi „Drum de mare viteză Buzău – Focşani”, pregătirea documentaţiei de atribuire pentru execuţia lucrărilor, precum şi asigurarea asistenţei pentru susţinerea aplicaţiei de finanţare şi asigurarea asistenţei pe durata desfăşurării procedurii de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor, în conformitate cu Caietul de Sarcini şi cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Valoarea contractelor este de 12,278 milioane de lei, fără TVA, pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul de mare viteză Ploieşti – Buzău şi de 13,933 milioane de lei, fără TVA, pentru Buzău – Focşani.

Durata de prestare a serviciilor este de 24 luni de la data de începere a contractului. Sursa de finanţare a contractelor menţionate este POIM 2014 – 2020 şi bugetul de stat.