CNAIR demarează licitaţia pentru studiul de fezabilitate al tronsonului de drum expres Bacău-Paşcani

CNAIR demarează licitaţia pentru studiul de fezabilitate al tronsonului Bacău-Paşcani din viitorul drum expres care va traversa Moldova de la sud la nord.

RomaniaTV.net
12 oct. 2016, 11:36
CNAIR demarează licitaţia pentru studiul de fezabilitate al tronsonului de drum expres Bacău-Paşcani

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (fosta CNADNR) a transmis spre validare Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentaţiile de atribuire pentru demararea licitaţiei privind realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Bacău-Paşcani, parte din drumul expres care va traversa Moldova de la sud la nord şi pe care iniţial autorităţile îl gândiseră ca autostradă. Compania demarase deja procedurile pentru porţiunile Ploieşti – Buzău, Buzău – Focşani şi Focşani – Bacău.

„CNAIR SA a transmis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru analiză și verificarea Documentației de Atribuire în vederea demarării procedurilor de achiziție publică pentru proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Bacău – Pașcani”. Lungimea aproximativă a acestui sector de drum este de 82 km”, se arată într-un comunicat CNAIR.

În perioada 30.09.2016 – 03.10.2016 compania a mai transmis spre validare către ANAP și documentațiile pentru următoarele proiecte:

· Servicii pentru elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Ploiești – Buzău (65 km)

· Servicii pentru elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Buzău – Focșani (72 km)

· Servicii pentru elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Focșani –Bacău (110 km)

· Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru drum expres Legătură A3 – Aeroport Henri Coandă (9,3 km)

· Realizare Expertiză Tehnică, Studiu de Fezabilitate și Elaborare Proiect Tehnic pentru Reabilitare DN 7C, km 44+000 – km 117+000 (73 km)

Termenul legal pentru finalizarea procesul de verificare a documentațiilor de atribuire de către ANAP este de 10 zile lucrătoare, După expirarea acestui termen urmează ca CNAIR să publice, în maxim 3 zile, anunțurile de participare în Sistemul Electronic de Aciziții Publice (SEAP).