CNAIR: Până la 70% din fondurile de întreţinere pe timp de vară sunt alocate pentru repararea drumurilor naţionale şi a autostrăzilor

Circa 65 - 70 % din fondurile alocate Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru întreţinerea de vară a drumurilor sunt alocate pentru aducerea la un nivel de minim de viabilitate a drumurilor naţionale şi a autostrăzilor, în contextul în care, începând din luna iunie, vor fi realizate lucrări de întreţinere periodică şi reparaţii curente, a declarat vineri directorul general al companiei, Ştefan Ioniţă, în cadrul unui comunicat.

05 mai 2017, 10:28
CNAIR: Până la 70% din fondurile de întreţinere pe timp de vară sunt alocate pentru repararea drumurilor naţionale şi a autostrăzilor

Programul de întreţinere şi reparaţii curente pe timp de vară este desfăşurat de CNAIR în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2017. Potrivit companiei, vor fi efectuate lucrări de plombare a gropilor din asfalt, repararea suprafeţelor cu probleme, colmatarea fisurilor şi crăpăturilor la îmbrăcăminţile asfaltice, aducerea la profil a acostamentelor, îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire, curăţirea şanţurilor şi rigolelor, defrişarea unor plantaţii pe zonă şi în spaţii verzi, văruirea plantaţiilor şi a accesoriilor.

Potrivit lui Ştefan Ioniţă, aceste lucrări vor fi tratate cu prioritate, în cadrul programului de întreţinere şi reparaţii curente.

„Am decis ca circa 65 – 70 % din fondurile pentru întreţinerea de vară să fie alocate pentru programul de punere în ordine şi aducerea la un nivel de minim de viabilitate a drumurilor naţionale şi a autostrăzilor. Începând cu luna iunie vor fi realizate lucrări de întreţinere periodică şi reparaţii curente, care vor consta în tratamente bituminoase, covoare asfaltice, reciclări şi ranforsări la sistemul de şanţuri şi nu numai”, a declarat Ştefan Ioniţă.

Directorul general le-a reamintit directorilor regionali că trebuie să fie prezenţi mai mult în teren, iar acolo unde constată probleme, să ia măsuri rapid de remediere. Compania a avertizat că lucrările sunt executate sub trafic, pe suprafeţe relativ restrânse, pe perioade scurte de timp, cu restricţii de circulaţie în baza unor acorduri cu Poliţia Rutieră Română.

Compania s-a angajat să asigure semnalizarea lucrărilor si dirijarea traficului alternativ pe o cale, fie prin instalarea de semafoare, fie cu ajutorul muncitorilor de la drumuri. CNAIR a precizat că execuţia lucrărilor este posibilă doar în perioada în care condiţiile meteorologice sunt favorabile.

Citeşte şi CNAIR: Rovinieta şi peajul pot fi achitate prin erovinieta.ro