CNAIR: Se reia circulaţia pe Podul de la Agigea

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că în noaptea de joi spre vineri se reia circulaţia rutieră pe Podul de la Agigea.

RomaniaTV.net
25 mai 2017, 16:26
CNAIR: Se reia circulaţia pe Podul de la Agigea

„În urma reparaţiilor efectuate în ultima perioadă, anunţăm ca începând din data de 26 mai 2017, ora 00.00, circulaţia pe podul de la Agigea se va desfăşura pe toate cele 4 benzi, fără restricţii”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

Lucrările reluate începând cu data de 12 septembrie 2016 şi finalizate în 30 noiembrie 2016 au constat în finalizarea înlocuirii celor 10 hobane ale podului.

„Menţionăm că în perioada 8-25 mai 2017 traficul a fost închis total pentru executarea următoarelor tipuri de lucrări: tensionarea finală a hobanelor, demontarea inelului de pe pilonul central al podului (masa de aproximativ 90 de tone), execuţia rosturilor de dilataţie ale podului, frezarea uzurii aşternute şi înlocuirea acesteia, şi execuţia marcajului rutier”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

Podul de la Agigea asigură legătura între partea de nord-est şi cea de sud-est a litoralului românesc. Are o lungime de 269,5 m, o lăţime de 14,8 m, iar circulaţia se desfăşoară pe 4 benzi (2 benzi pe sens). Podul este unul hobanat (are cabluri care pornesc în formă de evantai dintr-un pilon şi susţin astfel tablierul podului), a fost dat în folosinţă în anul 1983 şi traversează Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Podul de la Agigea face parte din grupul celor 4 poduri cu structuri speciale care asigură traversarea principalelor căi rutiere peste Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Citeşte şi Restricţie de circulaţie pe podul de la Feteşti din cauza unei gropi