CNAIR va controla inopinant şantierele cu ajutorul dronelor

CNAIR va controla inopinat şantierele cu ajutorul dronelor, procedura de achiziţie prin licitaţie publică a două drone fiind demarată şi urmând să fie finalizată, cel mai probabil, în luna iulie, a anunţat joi Ştefan Ioniţă, directorul provizoriu al instituţiei.

25 mai 2017, 14:21
CNAIR va controla inopinant şantierele cu ajutorul dronelor

Procedura de achiziţie a dronelor a fost demarată, iar Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) va achiziţiona echipament care să ajute la realizarea verificărilor din teren, a explicat Ioniţă, directorul provizoriu al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Drona e un element de supracontrol pe care intenţionăm să-l achiziţionăm. (…) Dronele vor fi mânuite de angajaţii CNAIR care vor face controale inopinate, vor face filmări astfel încât nu ştie nimeni că se duc. Noi o să postăm imaginile pe site-ul nostru astfel încât să fie vizibile şi le vom folosi, pe viitor, şi ca probe în eventuale dispute pe care le avem cu aceşti antreprenori”, a spus directorul CNAIR.

Ştefan Ioniţă a spus că în urma controalelor realizate de CESTRIN au fost descoperite lucruri care nu corespundeau din punct de vedere tehnic.

„CESTRIN face deja aceste verificări inopinate. Avem rapoarte, avem analize de laborator care deja au fost certificate. Am transmis antreprenorilor măsuri de remediere. Am găsit lucruri care nu corespundeau din punct de vedere tehnic. Antreprenorii sunt surprinşi de acest mod de lucru”, a spus Ioniţă.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a precizat că monitorizarea şantierelor va fi fizică până la achiziţia dronelor, iar în perioada următoare ministrul intenţionează să facă vizite de lucru neanunţate. „În perioada următoare o sa fac vizite inopinate pe teren”, a transmis Răzvan Cuc.

Citeşte şi Ministerul Transporturilor: Partea sârbă a decis să nu mai susţină proiectul autostrăzii Timişoara-Pancevo