CNAS: Un medicament inovator destinat insuficienţei cardiace cronice ajunge în România

Un medicament inovator destinat insuficienţei cardiace cronice, care a fost inclus condiţionat în lista de medicamente, ar putea ajunge în România, în acest an, în prezent, Casa Națională de Asigurări de Sănătate făcând demersuri pentru încheierea unor contracte cost-volum, a anunțat, marți, președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, la dezbaterea „Povara insuficienței cardiace cronice în România – o provocare importantă pentru sistemul de sănătate”.

21 mart. 2018, 06:36
CNAS: Un medicament inovator destinat insuficienţei cardiace cronice ajunge în România

” Aş vrea să afirm că recent am efectuat demersuri în scopul încheierii contractului cost-volum pentru un medicament inovator destinat insuficienţei cardiace cronice care a fost inclus condiţionat în lista de medicamente”, spune președintele CNAS.

O altă veste bună este aceea că din 1 iulie, asiguraţii vor putea obţine medicamente cu şi fără contribuţie personală de la absolut orice farmacie din ţară aflată în contract cu o casă de asigurări de sănătate.

” Dorim ca începând cu data de 1 iulie în contract cu sistemul de asigurări sociale de sănătate asiguraţii să poată obţine medicamente cu şi fără contribuţie personală de la absolut orice farmacie din ţară aflată şi respectiv să îşi poată efectua investigaţiile paraclinice recomandate de medicii aflaţi în contract cu sistemul asigurărilor sociale de sănătate la orice furnizor de profil din ţară”, mai spune Vulcănescu.

Potrivit președintelui CNAS, prin toate cele 13 subprograme ale instituției intenţionează să trateze un număr de peste 30.000 de pacienţi cu un buget care a fost în creştere de la un an la altul.

„Anul acesta estimăm un buget de aproape 130 milioane de lei.

Numărul bolnavilor trataţi prin proceduri de dilatare percutanată, de exemplu, a ajuns la 13.000 de pacienţi pe an. Numărul de bolnavi trataţi prin implantarea de stimulatoare cardiace a ajuns la 5600, iar numărul de bolnavi trataţi prin intervenţii de chirurgie vasculară a ajuns la 5600 de pacienţi pe an”, precizează președintele CNAS.

Citeşte şi În spitalele din România, în fiecare oră moare un pacient cu insuficienţă cardiacă