REVOLTĂ în Ilfov. Peste 400 de pacienţi, mutaţi de la un medic de familie la altul, fără ştirea lor

Sute de oameni din localitatea Petrachioaia, judeţul Ilfov, sunt revoltaţi pentru că au fost mutaţi de la medicul lor de familiei, la un alt medic de familie, fără a fi informaţi, informează România TV.

RomaniaTV.net
08 mart. 2013, 07:35
REVOLTĂ în Ilfov. Peste 400 de pacienţi, mutaţi de la un medic de familie la altul, fără ştirea lor

Un medic de familie din Petrachioaia a rămas fără peste 400 de pacineţi, după ce aceştia au fost mutaţi la un alt dispensar din aceeaşi localitate. Când s-au dus la medicul lor de familie obişnuit, oamenii au avut o surpriză: au aflat că au fost înscrişi la un alt medic de familiei, fără ca cine să le spună.

În ciuda faptului că CNP-urile pacienţilor au fost mutate la noul dispendar, fişele medicale ale pacienţilor au rămas la vechiul cabinet medical.

„Am observat că în luna februarie am pierdut peste 400 de pacienţi. Când i-am întrebat, nici ei nu ştiau că au fost transferaţi la celălalt cabinet medical. Primii pacienţi, 300 dintre cei aproape 400, au fost mutaţi de pe data de 2 ianuarie. Noii medici  nu au istoricul pacienţilor şi nu ştiu cum o să lucreze fără fişele medicale ale oamenilor”, a declarat pentru România TV medicul de familie din Petrachioaia care a rămas fără pacienţi.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Rodica Tănăsescu, a precizat la România TV că nu înţelege cum s-a făcut acest schimb între dispensare, însă a explicat că nu a fost vorba de un furt de pacienţi.

„Nu este vorba de furt de pacienţi. Este greu de explicat. Dacă era vorba de vânzarea unui praxis, da, vânzarea praxisului este posibilă, cu păstrarea dreptului pacientului de a se muta la alt medic dacă cel care a cumpărat praxisului nu este pe placul lui. În această situaţie este vb de altceva. Că un număr important de pacienţi s-au trezit pe lista altui medic de familiei, fără ca medicul de la care au plecat să cunoască acest lucru. S-au trezit că au dispărut pacienţii”, a spus Rodica Tănăsescu.