COADĂ de 7 kilometri în Giurgiu. Mai multe TIR-uri aşteaptă la trecerea frontierei prin PTF Giurgiu-Ruse

Tirurile care așteaptă marți după-amiază la trecerea PTF Giurgiu - Ruse, Bulgaria, formează o coadă de aproximativ șapte kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 București-Giurgiu.

01 aug. 2017, 11:16
COADĂ de 7 kilometri în Giurgiu. Mai multe TIR-uri aşteaptă la trecerea frontierei prin PTF Giurgiu-Ruse

În weekend traficul mașinilor cu masa mai mare de 7,5 tone este restricționat în Ungaria și Austria, astfel încât spre mijlocul săptămânii majoritatea camioanelor care merg în Bulgaria, Grecia, Turcia ajung la PTF Giurgiu și se formează cozi la frontieră. La acest aflux de camioane se mai adaugă și faptul că vinieta de călătorie pe drumurile din Bulgaria poate fi achiziționată doar de la cele două ghișee amplasate în PTF Giurgiu-Ruse„, a declarat marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Dănuț Cazacu.

El a spus că traficul la ieșirea din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, se desfășoară pe două benzi la intrarea în țară și pe două benzi la ieșirea din țară, iar în ultimele 24 de ore au ieșit din România prin acest punct de frontieră un număr de 4.263 de autoturisme, 748 de camioane, 137 de microbuze, 51 de autocare și 16.713 persoane.

Potrivit site-ului Poliției de Frontieră, mașinile ajunse în PTF Giurgiu au de așteptat aproximativ 20 de minute până la ieșirea din țară, dar conducătorii auto susțin că cei care se așază marți după-amiază la coadă pot aștepta și patru ore până ajung în punctul de frontieră.

Citeşte şi Coadă de tiruri de aproximativ zece kilometri la frontieră