Cocaină cu paracetamol la peste 200 de euro gramul, vândute clienţilor din dosarul droguri pentru VIP-uri

Dealerii le-au păcălit pe vedete și le-au vândut droguri ”botezate”: paracetamol + cofeină + cocaină. Combinația de cocaină cu paracetamol era vândută clienţilor din acest dosar la peste 200 de euro gramul.

RomaniaTV.net
17 iul. 2018, 12:45
Cocaină cu paracetamol la peste 200 de euro gramul, vândute clienţilor din dosarul droguri pentru VIP-uri

Traficanţii din dosarul instrumentat de DIICOT Ploieşti, în care apar numele unor persoane publice audiate ca suspecţi sau martori, vindeau clienţilor pliculeţe care conţineau cocaină amestecată cu paracetamol sau cafeină, se arată în motivarea instanţei care a admis propunerea de arestare preventivă a doi dintre inculpaţi şi a dispus arestarea la domiciliu a altuia. Preţul drogurilor pornea de la 150 de lei pentru gramul de cannabis şi ajungea la 900 de lei pentru cocaina amestecată cu paracetamol.

Adrian Cărbunescu și Damian Andrei Vincius au fost arestați preventiv în 13 iulie, prin decizia luată de Tribunalul Prahova, care a găsit că sunt probe ce arată că aceștia au vândut droguri de risc și de mare risc, respectiv cocaină și canabis, mai multor persoane, printre care și vedete de televiziune.

În cazul lui George Gheorghiu, reținut de către procurorii DIICOT Ploiești tot în dosarul ‘stupefiante pentru VIP-uri’, instanța nu a decis arestarea preventivă, ci arestul la domiciliu.

Pe lângă inculpații Cărbunescu, Vincius și Gheorghe, în dosarul ‘Stupefiante pentru VIP-uri’ sunt suspecți manelistul Daniel (Elis) Armeanca, creatorul de modă Răzvan Ciobanu, Barbara Nestor, Alissa-Elena Ardelean, Barbu Constantin, Alexandru Marian, Alexandru Daniel Dafina, Carmin Mihai Ionescu – fiul liderului trupei Direcția 5, Aida Georgescu Mihai şi Robert Cristian Ștefan, se arată în decizia de arestare preventivă a celor doi traficanți de droguri.

Citeşte şi: Oreste Teodorescu, audiat ca martor la DIICOT Ploieşti în dosarul „Droguri pentru VIP-uri”: „Nu am nicio legătură cu acest caz”

Stilista Raluca Bădulescu și Marian Ionescu sunt martori în dosar, potrivit aceleiași decizii a instanței, din 13 iulie.

Decizia Tribunalului Prahova a fost contestată de Adrian Cărbunescu și Damian Andrei Vincius la Curtea de Apel Ploiești, care va judeca apelul lor în 18 iulie și va decide definitiv dacă cei doi traficanți de droguri rămân în arest preventiv, vor sta în arest la domiciliu sau dacă vor fi cercetați sub control judiciar, scrie Libertatea.

Rezultatele analizelor făcute în laboratorul autorizat apar în încheierea de şedinţă prin care doi dintre dealeri au fost arestaţi preventiv, iar al treilea, plasat în arest la domiciliu.

Extras din documentul oficial privind arestarea preventiva a celor trei suspecti in dosarul Stupefiante pentru VIP-uri

 

Judecătorii care au admis propunerea procurorilor DIICOT şi au dispus arestarea preventivă a lui Adrian Cărbunescu şi Andrei Damian Vinicius şi l-au arestat la domiciliu pe George Gheorghiu – cei trei dealeri – au constatat că vânzătorii de droguri nu aveau alte ocupaţii şi trăiau din traficul de stupefiante de risc şi mare risc.

Drogurile aveau preţuri pe măsura celebrităţii unora dintre VIP-urile ale căror nume apar în dosar. Astfel, conform încheierii de şedinţă redactate la Tribunalul Prahova după arestarea inculpaților, probele depuse de către procurorii DIICOT la dosar arată că traficanţii vindeau stupefiante la preţuri de lux.

Spre exemplu, pentru 0,85 de grame de pulbere de amestec de cocaină cu paracetamol, unul dintre dealeri a pretins nu mai puţin de 900 de lei.

Pentru 1,15 grame de pulbere amestec de cocaină cu cafeină şi paracetamol, un alt dealer a primit aceeaşi sumă, în timp ce un pliculeţ cu 0,80 grame de canabis şi unul cu mai puţin de jumătate de gram de cocaină cu paracetamol costau 550 de lei.

În dosarul de trafic de droguri de risc şi mare risc au fost arestate preventiv două persoane, iar alta a primit mandat de arestare la domiciliu. Cei doi suspecţi arestaţi preventiv în acest dosar au contestat decizia Tribunalului Prahova, Curtea de Apel Ploieşti urmând a se pronunţa, miercuri, asupra contestaţiei.

Printre suspecţii din dosar se numără designerul Răzvan Ciobanu, dar şi Carmin Ionescu, fiul cântăreţului Marian Ionescu. De asemenea, stilistul Raluca Bădulescu şi jurnalistul Oreste Teodorescu au fost citaţi şi audiaţi ca martori.