S-a întors IARNA. S-a depus strat nou de zăpadă şi sunt probleme în trafic. Vezi zonele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, cod galben de ninsoare pentru cinci judeţe, precum şi atenţionări noi de ceaţă pentru mai multe judeţe din estul ţării. Ulterior, codul a fost restrâns de meteorologi.

RomaniaTV.net
19 feb. 2017, 06:13

COD GALBEN. Până la ora 20:00, în zona de munte a judeţelor Gorj şi Vâlcea se vor semnala ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă de peste 10 cm

Până la ora 15.00, judeţele Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea s-au aflat şi ele sub atenţionare cod galben de ninsoare.

La Rânca deja a nins abundent, iar traficul rutier DN67C Novaci – Rânca se desfăşoară în condiţii de iarnă. În zonă, între kilometrii 28 şi 34, pe carosabil este un strat de zăpadă de 1-3 cm şi se acționează cu 6 utilaje de deszăpezire. La urcare s-a instituit filtru rutier, se permite accesul pe tronsonul de drum respectiv doar autovehiculelor echipate corespunzător.

Astfel, vizibilitatea era sub 50 metri pe DN28A, între kilometrii 3 şi 22( Ruginoasa – Iaşi- Paşcani) şi între kilometrii 26 şi 32 (Paşcani – Cristeşti), pe DN2E85, pe tronsonul Moţca – Cristeşti – Drăguşeni – limita cu judeţul Suceava, precum şi pe DE583 ceaţa reduce vizibiliatea între Strunga şi Roman sub 50 de metri.

De asemenea, este în vigoare şi o informare meteo de ploi, ninsori la munte şi depuneri de polei, valabilă până luni dimineaţă, la ora 10.00.

Accidente din cauza vremii

Două persoane au ajuns la spital, duminică, după ce camioneta în care se aflau ca pasageri s-a răsturnat în albia râului Olt, pe Drumul Naţional 7, la intrarea dinspre Sibiu în staţiunea Căciulata.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Gabriel Popescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că accidentul rutier s-a petrecut pe DN 7, km 206+800 metri.

„O camionetă nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, carosabil umed, şi a pierdut controlul volanului, părăsind carosabilul, într-o curbă periculoasă la dreapta. Camioneta circula pe direcţia Sibiu – Râmnicu Vâlcea”, a spus Popescu.

Un autocar care transporta 20 de copii din București a derapat duminică în apropiere de Schitul din stațiunea Păltiniș, fără a se înregistra victime, a anunțat ISU Sibiu. „Autocarul a derapat pe un drum forestier din Păltiniş, zona schitului. Acesta transporta 20 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Copiii au fost preluaţi de un alt autocar şi sunt în siguranţă în drum spre gara Sibiu”, a declarat Ramina Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.