COD GALBEN de CEAŢĂ în mai multe judeţe din ţară, inclusiv Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, un COD GALBEN de ceaţă pentru mai multe judeţe din ţară, inclusiv Bucureşti.

16 ian. 2015, 06:39
COD GALBEN de CEAŢĂ în mai multe judeţe din ţară, inclusiv Bucureşti

Între orele 23.00 şi 5.00 pe arii extinse în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, în zona de câmpie a judeţului Buzău, sudul judeţelor Prahova şi Dâmboviţa şi local în judeţele Giurgiu şi Teleorman, inclusiv autostrăzile A1, A2 şi A3 şi drumurile naţionale şi europene se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Între orele 23.00 şi 5.00 local în judeţele Sibiu, Alba, Mureş, Braşov, Covasna şi Harghita, inclusiv drumurile naţionale şi europene se va semnala ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

CITEŞTE ŞI PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea rămâne caldă pentru luna ianuarie

În intervalul 16.01.2015, ora 23.00 – 17.01.2015, ora 5.00 sunt prognozate depuneri de chiciură și polei în județele Sibiu, Alba, Mureș, Brașov, Covasna și Harghita, pe drumurile naționale și europene. Astfel, CNADNR SA acţionează preventiv împrăştiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care există riscul formării lunecuşului şi poleiului.

Din cauza ploilor şi a temperaturilor scazute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăştiate pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede.

De asemenea, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare.

CNADNR recomandă participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

CITEŞTE ŞI VREMEA BUCURESTI: Frig şi ceaţă dimineaţa, temperaturi pozitive la prânz. PROGNOZA METEO weekend