COD GALBEN de CEAŢĂ în mai multe zone din ţară, inclusiv A2

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, un cod galben de ceaţă valabil în mai multe zone din ţară, inclusiv autostrada 2.

30 oct. 2014, 06:29
COD GALBEN de CEAŢĂ în mai multe zone din ţară, inclusiv A2

Între orele 8.05 şi 10.00 în jumătatea estică a judeţelor Ialomiţa şi Călăraşi, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente şi autostrada 2, se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Potrivit INFOTRAFIC, joi dimineaţa, pe autostrada 2 şi pe câteva drumuri naţionale din judeţele Botoşani, Bacău, Suceava, Iaşi, Ialomiţa, Călăraşi, Hunedoara şi Arad, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.

PROGNOZA METEO. Joi, după mai multe zile cu temperaturi foarte scăzute pentru această perioadă, vremea se încălzeşte în sfârşit în regiunile extracarpatice, astfel încât regimul termic se apropie de normalul datei din calendar în cea mai mare parte a ţării. Drept urmare, meteorologii prognozează după-amiază de la 8 grade în Moldova până la 14 grade în Dealurile de vest. Norii mai acoperă o bună parte a zilei regiunile sudice şi sud-estice şi mai plouă slab, pe arii restrânse în Oltenia şi în Muntenia şi doar izolat în Dobrogea. Dimineaţa, în zonele joase va fi puţina ceaţă.

VREMEA IN BUCURESTI. Joi mai sunt înnorări şi posibil ploaie slabă în prima parte a zilei. Vântul nu se agită, iar temperaturle cresc uşor şi aşteptăm în jur de 11 grade după-amiază.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI