COD GALBEN de CEAŢĂ în mai multe zone din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineaţa, un cod galben de ceaţă, valabil în mai multe zone din ţară.

RomaniaTV.net
13 sept. 2015, 05:24
COD GALBEN de CEAŢĂ în mai multe zone din ţară

Între orele 07.35 şi 09.35 local în judeţul Sibiu, inclusiv drumurile naţionale, europene şi autostrada local, în județul Alba, inclusiv drumurile naţionale, europene şi autostrada, local în județul Mureș, inclusiv drumurile naţionale, europene şi autostrada, se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Potrivit INFOTRAFIC, duminică dimineaţa, în jurul orei 8:00, în judeţele Cluj, Alba, Sibiu, Mureș și Olt, traficul rutier se desfăşura în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind scăzută sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Carosabilul este umed.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să ruleze cu viteză redusă, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea se va ameliora ca aspect şi se va încălzi uşor în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi ploi slabe doar izolat, în nord-estul ţării şi la munte. Dimineata, pe arii restrânse în zonele joase, va fi ceaţă. Vântul va mai avea răbufniri pe litoral şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nordul Moldovei şi 27 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, vremea va deveni predominant frumoasă şi se va încălzi şi în Capitală. Cerul va fi variabil, iar vântul nu trece de moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, normal pentru data din calendar.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile