COD GALBEN de ceaţă. Sunt vizate A1, A2 şi zona Bucureşti-Ilfov

ANM a emis o alertă de ceaţă pentru această dimineaţă.

24 apr. 2017, 03:21
COD GALBEN de ceaţă. Sunt vizate A1, A2 şi zona Bucureşti-Ilfov

COD GALBEN. De la ora 8:00 până la ora 10:00, în judeţele Ilfov şi Călăraşi se vor semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Vizate de avertizare sunt inclusiv portiuni din autostrazile A1, A2 si A3.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, luni dimineaţă, pe mai multe drumuri din Capitală şi din judeţele Ilfov şi Călăraşi, din cauza ceţii dense, precum şi pe autostrada A2 între Bucureşti – Drajna şi pe autostrada A1 Sibiu – Deva, între kilometrii 314 şi 369, unde vizibilitatea este cuprinsă între 50 şi 100 de metri. Pe DN66 Haţeg – Petroşani, în judeţul Hunedoara, în comuna Merişor sunt porţiuni acoperite cu polei, astfel că poliţiştii rutieri recomandă şoferilor să circule cu prudenţă.şi să reducă viteza.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că luni dimineaţă traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă pe mai multe drumuri din judeţele Ilfov, Călăraşi precum şi în Bucureşti.

Potrivit sursei citate, ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Astfel, este necesar ca maşinile să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare, iar pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege, în condiţii de ceaţă densă fiind necesară folosirea luminilor de ceaţă.

„Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie”, precizează Infotrafic.

Luni dimineaţă, traficul rutier este îngreunat şi pe autostrada A2, pe tronsonul Bucureşti – Drajna, tot din cauza ceţii dense, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri. În condiţii similare se circulă şi între kilometrii 144 şi 160.

Şi pe autostrada A1 Sibiu – Deva traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă luni dimiineaţă, între kilometrii 314 şi 369, vizibilitatea fiind cuprinsă între 50 şi 100 de metri.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice, şi anume sî nu se staţioneze pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, iar în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice să se pornească luminile de avarie, să se folosească vesta reflectorizantă, să fie scoşi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să fie amplasate triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Totodată, Infotrafic îi sfătuieşte pe şoferii care se circulă cu maşinile pe DN66 Haţeg – Petroşani, în judeţul Hunedoara, să fie extrem de prudenţi la volan şi să reducă viteza, întrucât în dreptul comunei Merişor sunt semnalate porţiuni acoperite cu polei.
viewscnt