COD GALBEN de CEAŢĂ, valabil în mai multe zone din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un cod galben de ceaţă, valabil în mai multe zone din ţară.

12 nov. 2014, 06:28
COD GALBEN de CEAŢĂ, valabil în mai multe zone din ţară

Între orele 8.00 şi 11.00 local în zonele joase din judeţul Harghita, inclusiv drumurile naţionale şi europene, se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 metri, izolat sub 50 metri.

Oamenii legii le recomandă conducătorilor auto care se deplasează pe A2 Bucureşti – Constanţa să conducă cu prudenţă, deoarece vizibilitatea este, pe alocuri, redusă sub 150 de metri, din cauza ceţii. Traficul rutier se desfăşoară, de asemenea, îngreunat şi pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Dâmboviţa, din cauza acestui fenomen.

PROGNOZA METEO. Miercuri, în sud si in est vremea va fi mohorata, cu innorari persistente si mai ales in prima parte a zilei va fi ceata si local ploi slabe sau burnite. Temperaturile sunt mai apropiate de cele normale. In zonele de dincolo de Carpati insa vremea e mai prietenoasa, cu cer doar din cand in cand traversat de mai multi nori si ceata izolat in primele ore si tot aici va fi in continuare mai cald decat in mod obisnuit. Vantul e mai turbulent pe crestele muntilor si in sudul Banatului iar maximele se vor situa intre 9 grade in Dealurile de vest si 19 grade in Dealurile de vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vreme inchisa si in Capitala, cu nori josi, ceata in prima parte a zilei, trecator poate si burnita sau ploaie slaba. In aceste conditii pana dupa amiaza temperatura nu trece de 12-13 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile