Cod galben de CEAŢĂ şi VÂNT PUTERNIC. Vizibilitate REDUSĂ pe Autostrada Soarelui UPDATE

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri seară, o atenţionare de ceaţă şi una de intensificări ale vântului.

11 nov. 2016, 20:01
Cod galben de CEAŢĂ şi VÂNT PUTERNIC. Vizibilitate REDUSĂ pe Autostrada Soarelui UPDATE

COD GALBEN: Între orele 22:00 – 2:00, în judeţul Vrancea: Zona de campie; judeţul Bacău: Zona de campie; judeţul Galaţi: Tot judetul, se va semnala ceaţă care va determina scaderea vizibilitatii local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Între orele 23:10 – 2:10, în judeţul Caraş-Severin: Zona de munte, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși local 55…60 km/h și izolat 70…80 km/h, în zona montană înaltă.

De asemenea, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că din pricina ceții dense, traficul rutier pe autostrada A2 București – Constanța se desfășoară îngreunat. Între kilometrul 140 și municipiul Constanța, vizibilitatea este redusă – pe alocuri – sub 50 de metri.

În afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice: nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă; în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Un accident deosebit de grav s-a produs sâmbătă, 5 noiembrie, pe autostrada A2. Principalele cauze ale accidentului în lanţ au fost viteza neadaptată condiţiilor meteo şi nepăstrarea distanţei corespunzătoare faţă de autovehicului din faţă. Patru persoane şi-au pierdut viaţa, 36 au fost rănite, iar 33 de vehicule au fost avariate, acesta fiind considerat cel mai grav accident rutier, din punct de vedere al numărului maşinilor implicate, care a avut loc în România.