COD GALBEN de furtuni. Avertizare de la meteorologi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un COD GALBEN de vreme rea pentru următoarele ore.

RomaniaTV.net
05 sept. 2015, 13:38
COD GALBEN de furtuni. Avertizare de la meteorologi

COD GALBEN. Intre orele 22:15 si 23:15, în sudul jud. Timiş, cu precădere zona localităţilor Banloc, Deta, Moraviţa, Jamu Mare, respectiv nord-vestul jud. Caraş-Severin în zona localităţilor Forotic, Doclin, Bocşa, Berzovia, se vor semnala cantităţi de precipitaţii care pot depăşi 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Dacă sâmbătă a fost caniculă în sudul şi estul ţării, iar în Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi chiar a fost cod portocaliu de temperaturi ridicate, de duminică arşiţa se domoleşte şi chiar sunt aşteptate ploi în mai multe regiuni.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea se va răci în majoritatea regiunilor, dar în sud-estul teritoriului se va menţine călduroasă, izolat caniculară după-amiaza. În nordul, centrul ţării şi la munte, vor fi înnorări temporare şi, mai ales în prima parte a intervalului, vor mai fi averse locale. În regiunile estice şi sud-estice instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată seara şi în prima parte a nopţii şi pe arii relativ extinse vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat va cădea grindină. În celelalte regiuni, ploile se vor semnala izolat.Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, iar în timpul fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice trecător poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în Maramureş şi 35 de grade în Bărăgan şi în vestul Dobrogei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Deşi temperatura aerului va marca o scădere, vremea se va menţine călduroasă. Cerul va fi temporar noros, iar seara şi la începutul nopţii se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări în cursul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

PROGNOZA METEO. Luni, vremea va continua să se răcească, chiar accentuat în sud-estul teritoriului, astfel că valorile termice diurne vor ajunge în cea mai mare parte a ţării să se încadreze în limitele normale ale perioadei. Excepţie vor face regiunile intracarpatice, unde vremea va deveni răcoroasă pentru acestă dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17…18 grade în Maramureş, Transilvania şi Crişana şi 28 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de nord-vest, iar în prima parte a zilei şi în sud-est, dar numai pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană şi trecător în sudul Olteniei şi pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va răci accentuat, devenind normală sub aspect termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.