COD GALBEN de FURTUNI în mai multe zone din ţară UPDATE

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, mai multe atenţionări cod galben de furtuni, valabile în mai multe regiuni din ţară.

11 iun. 2015, 10:00
COD GALBEN de FURTUNI în mai multe zone din ţară UPDATE

COD GALBEN. Intre orele 19:10 si 20:10, in judetul Cluj, zona localităţilor Vad, Câţcău, Căşeiu, Chiuieşti şi judetul Sălaj, zona localităţilor Gâlgău, Poiana Blenchii, Rus, se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse de ploaie ce vor depăşi izolat 25 – 30 l/mp. Fenomene meteorologice asociate: intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici.

VEZI şi FURTUNI violente în ţară. Copaci căzuţi şi maşini avariate VIDEO

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiază şi la începutul nopţii, când, local în zona de munte şi în jumătatea vestică a teritoriului, pe arii restrânse în sud-est şi izolat în rest vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în sudul litoralului şi în nordul Moldovei şi 33 de grade, izolat, în jumătatea de sud a ţării.

Vremea va fi frumoasă in Bucuresti, dar călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Vreme caldă, cu averse, descărcări electrice şi grindină. Din weekend se instalează CANICULA