COD GALBEN de FURTUNI în mai multe zone din ţară UPDATE

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, un cod galben de furtuni, valabil în mai multe zone din ţară.

12 iun. 2015, 10:22
COD GALBEN de FURTUNI în mai multe zone din ţară UPDATE

COD GALBEN. Intre orele 19:40 si 21:00, local în judeţul Olt (îndeosebi în zona localităţiilor Redea-Deveselu-Rotunda-Ianca) şi local în estul judeţului Dolj (îndeosebi în zona localităţiilor Motoci-Pieleşti-Craiova-Rojişte-Amărăştii de Jos-Dăbuleni), se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului,averse ce vor atinge izolat 20 l/mp, grindină de mici dimensiuni.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, şi o informare meteorologică de caniculă, valabilă în toată ţara.

PROGNOZA METEO. Vineri aşteptăm o vreme călduroasă în orele amiezii în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade în depresiuni, pe litoral şi în nordul Moldovei şi 34 de grade izolat în Câmpia de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în zona montană, unde, îndeosebi după-amiaza şi la începutul nopţii, local vor fi averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

VREMEA IN BUCURESTI. Vremea se menţine călduroasă în orele amiezii de vineri, iar cerul va fi aproape lipsit de nori pe tot parcursul zilei şi numai spre seară se adună câţiva nori, dar şansele de ploaie de scurtă durată vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade Celsius.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile