COD GALBEN de INUNDAŢII în mai multe judeţe

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare COD GALBEN de inundaţii valabilă în mai multe judeţe.

11 apr. 2016, 13:56
COD GALBEN de INUNDAŢII în mai multe judeţe

În perioada 11.04.2016 ora 14:00 – 12.04.2016 ora 18:00, se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

COD GALBEN. Pe râurile din bazinele hidrografice: Olt superior şi afluenţii Oltului din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu şi jumătatea de nord a judeţului Vâlcea, Buzău superior şi afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior al Buzăului (judeţele Braşov, Covasna şi Buzău), Putna, Râmnicu-Sărat – bazine superioare şi afluenţi din judeţele Vrancea şi Buzău, bazinul superior al Trotușului și afluenții săi din bazinul mijlociu și inferior (judeţele Covasna, Bacău și Harghita), afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior al Bârladului (judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi), afluenţii mici ai Siretului şi Prutului din judeţele Galaţi şi Vaslui.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte din judeţele Sibiu, Braşov, Covasna şi Vrancea.