COD GALBEN de INUNDAŢII. Vezi zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) e emis, vineri, o avertizare Cod galben de inundații, valabilă până sâmbătă la orele prânzului în șase bazine hidrografice din județele Maramureș, Satu Mare și Bistrița-Năsăud.

22 sept. 2017, 15:28
COD GALBEN de INUNDAŢII. Vezi zonele vizate

Potrivit hidrologilor, în intervalul 22 septembrie, ora 22:00 — 23 septembrie, ora 12:00, având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Lăpuș (județul Maramureș), Tur (județul Satu Mare) și Someșul Mare — bazin superior și afluenți (județul Bistrița-Năsăud).

Fenomenele prognozate se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județul Maramureș, precizează INHGA.

Avertizarea hidrologică a fost transmisă către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinele de Apă: Someș-Tisa.

Citeşte şi Debitul Dunării este în creştere, risc de INUNDAŢII pe râurile din zonele de deal şi de munte