COD GALBEN de inundaţii pe râurile din Timiş şi Caraş-Severin

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunţă că se pot produce inundații pe râurile Timiș, Pogăniș, Bârzava și Caraș, din județele Timiș și Caraș-Severin, care marți sunt sub avertizare cod galben. Cele două județe și alte 28 sunt marți și sub avertizare cod galben de ploi și vijelii.

25 iul. 2017, 11:01
COD GALBEN de inundaţii pe râurile din Timiş şi Caraş-Severin

În urma precipitațiilor, pe râurile avertizate cu cod galben pot fi scurgeri pe versanţi și viituri rapide, existând risc de inundații în localitățile din Timiș și Caraș-Severin traversate de acestea.

Avertizarea cod galben de inundații este valabilă marți, până la ora 20.00, pe râul Timiș, în amonte de stația hidrologică Lugoj, în bazinul superior al râului Pogăniș, precum și în bazinele superior și mijlociu ale râului Bârzava, a anunțat Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Și meteorologii au emis pentru marți o avertizare cod galben de ploi pentru 30 de județe, unde în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20 – 25 de litri pe metru pătrat și în unele zone chiar 50-60 de litri pe metru pătrat.

În județele avertizate cu cod galben, din Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei, vor fi ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice şi căderi de grindină.

Și în județele din estul și sud-estul țării, care nu sunt sub avertizare cod galben, pot fi ploi și vijelii în a doua parte a zilei de marți şi în prima parte a nopţii de marţi spre miercuri, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Marți, în sudul şi estul Munteniei, vestul Dobrogei, sudul şi centrul Moldovei vor fi temperaturi între 33 și 35 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Citeşte şi Vremea rea a făcut ravagii în toată ţara: Zeci de arbori au căzut pe maşini şi carosabil, imobile, curţi şi subsoluri inundate