COD GALBEN de inundaţii, pentru următoarele ore

Hidrologii au anunţat un COD GALBEN de inundaţii pentru următoarele ore, în bazinul Someş - Tisa.

RomaniaTV.net
29 iul. 2014, 20:31
COD GALBEN de inundaţii, pentru următoarele ore

În bazinul hidrografic Someşul Mic se vor înregistra creşteri de niveluri şi debite, scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, în condiţiile în care se anunţă ploi însemnate cantitativ. Avertizarea este valabilă până pe 30 iulie, la ora 6.00.

Până marţi seară în judeţele Gorj şi Vâlcea a fost COD ROŞU de inundaţii, înregistrându-se scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşirea COTELOR DE PERICOL pe Gilort amonte s.h. Tg. Cărbuneşti (judeţul Gorj), pe râul Lotru (judeţul Vâlcea), pe cursul superior al Olteţului şi pe afluentul său Cerna (judeţele Gorj şi Vâlcea).

VIITURILE au BLOCAT mai multe ARTERE din ţară. Vezi SITUAŢIA DRUMURILOR

Dezastrul din zonele calamitate este de proporţii greu de estimat, natura dezlănţuind iadul pe pământ. Două persoane au murit, zeci de gospodării au fost distruse de puhoaie, iar altele au fost luate pur şi simplu de viiturile cărora nimic nu părea să le poată sta în cale.

În Gorj şi Vâlcea, apele au măturat tot în doar câteva secunde. Sute de case au fost inundate, iar zeci de oameni au rămas captivi în mijlocul apelor. Mulţi dintre ei au fost salvaţi cu elicoptere trimise de urgenţă spre ei.