Cod galben de INUNDAŢII în cinci judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie a emis, luni, mai multe atenţionări COD GALBEN de inundaţii în judeţele Vrancea, Buzău, Bacău, Vaslui, Galați.

RomaniaTV.net
17 aug. 2015, 18:00
Cod galben de INUNDAŢII în cinci judeţe

COD GALBEN, 17.08.2015, ora 16:50 – 17.08.2015, ora 24:00. Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe afluenții mici ai râului Siret și Prut aferenți județelor Galați și Vaslui și în bazinul mijlociu și inferior al râului Bârlad, aferente județelor Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Călmățui, Geru, Corazel.

COD GALBEN, 17.08.2015, ora 17:00– 17.08.2015, ora 24:00. Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Putna și Râmnicu Sărat, aferente județelor Vrancea și Buzău.

Şi Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare COD GALBEN DE PLOI, valabilă până marţi, la ora 23.00 în aproape toată ţara.

În perioada menţionată, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nordul, nord-estul, centrul şi local în sud-estul ţării. Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice, căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, cu precădere în zona de munte 40….50 l/mp. Pe arii restrânse va cădea grindină.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor scădea semnificativ.