COD GALBEN de ninsori. Care este STAREA DRUMURILOR din România

Viscolul şi zăpada închid drumurile din ţară. ANM a emis, miercuri, două avertizări cod galben de precipitaţii importante cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori.

05 mart. 2015, 15:11
COD GALBEN de ninsori. Care este STAREA DRUMURILOR din România

Începând cu ora 16:00, în județul Gorj, din cauza viscolului a fost închis temporar DN67C Novaci – Rânca, pe tronsonul cuprins între kilometrii 16 şi 34+800 de metri. Se acţionează cu opt utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, două avertizări COD GALBEN de precipitaţii importante cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori, valabile de joi de la prânz până sâmbătă după-amiaza. În cadrul comandamentului de urgenţă, directorul ANM, Ion Sandu, a declarat că este posibil ca în acest interval să fie emise şi coduri portocalii de vreme rea pe perioade limitate.

Având în vedere atenţionarea cu cod galben, Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească dinstanţa în mers între autovehicule şi să ţină cont de faptul că anvelopele de iarnă sunt obligatorii atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheaţă sau polei. Însă, în această perioadă, cel mai bine ar fi să se evite deplasările, în special pe timpul nopţii, în zonele montane, unde sunt prognozate ninsori abundente.

CITEŞTE ŞI COD GALBEN de vreme severă imediată în sudul României, inclusiv în Bucureşti