COD GALBEN de ploi abundente, lapoviţă şi ninsori în 21 de judeţe. Strat nou de zăpadă la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de ploi, precipitaţii mixte şi ninsoare, valabil pentru centrul, nordul, nord-estul şi sud-vestul ţării, care intră în vigoare pe 23 martie la ora 08.00 şi expiră pe 24 martie la ora 11.00.

RomaniaTV.net
22 mart. 2016, 11:43
COD GALBEN de ploi abundente, lapoviţă şi ninsori în 21 de judeţe. Strat nou de zăpadă la munte

COD GALBEN de miercuri dimineaţa până joi la prânz. În intervalul menţionat, aria precipitaţiilor va cuprinde toată ţara dinspre sud-vest. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie) şi în prima parte a zilei de joi (24 martie) în estul şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul şi vestul Moldovei, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zona montană vor predomina ninsorile, mai abundente în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.
În sudul Banatului, zona deluroasă din Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei se vor cumula 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp.

PROGNOZA METEO. Un nou val de ninsori şi ploi, temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă

În sudul şi sud-estul teritoriului ( inclusiv în zona municipiului Bucureşti) se vor totaliza 15…25 l/mp, vântul se va intensifica şi temporar vor fi rafale de peste 50…60 km/h. Vremea va deveni rece pentru ultima decadă a lunii martie în majoritatea zonelor.

Cantităţi de apă de 10…20 l/mp se vor cumula local în sudul ţării şi în cursul zilei de marţi (22 martie).