COD GALBEN de ploi pentru mai multe judeţe. Meteorologii anunţă căderi de grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de ploi pentru mai multe judeţe.

23 aug. 2014, 12:29
COD GALBEN de ploi pentru mai multe judeţe. Meteorologii anunţă căderi de grindină

COD GALBEN. Intre orele 22:35 si 00:35, in sud-estul judeţului Timis, zona localitatilor: Jamu Mare, Moravita, Stamora Germana, Partos, Banloc, Deta, Voiteg, Semlacul Mare, Gataia, Sacosu Turcesc, Buzias şi judeţul Caras-Severin, incepand din jumatatea de vest, se vor semnala cantitati de precipitatii care vor depasi 25…30 l/mp, frecvente descarcari electrice. Fenomene meteorologice asociate: intensificari de scurta durata ale vantului, grindina de dimensiuni mici si medii.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o răcire a vremii. Vremea instabilă va aduce temperaturi mai scăzute şi ploi, pe alocuri torenţiale.

PROGNOZA METEO. În cursul zilei de sâmbătă norii şi ploile cu tot cortegiul de fenomene asociate, adică tunete, fulgere şi vânt intensificări ale vântului vor fi de interes în toată Oltenia, de asemenea, în Muntenia, dar la nivel local şi în Transilvania şi zona de munte, în timp ce în restul ţării îşi vor face apariţia doar izolat. Iar către seară şi în noaptea următoare se vor extinde ca arie, mai ales, peste regiunile vestice. Nu vorbim despre câţiva stropi de ploaie, ci despre averse torenţiale, ce vor lăsa în urmă şi peste 25 l/mp, iar pe alocuri, mai ales în sudul ţării,  vor fi şi căderi de grindină. Prin urmare, la amiază vor fi temperaturi de la 23 de grade în depresiuni, în nordul Moldovei şi în dealurile sudice, până la 29 de grade în Bărăgan şi Dobrogea.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă este vreme instabilă, cu înnorări şi temporar averse, descărcări electrice şi intensificări de vant, iar la amiază nu vor fi mai mult de 25…26 de grade, cu aproximativ 5 grade mai puţin faţă de ziua precedentă.

Citeşte şi PLOI ŞI VIJELII în toată ţara în weekend. Vezi avertizarea meteorologilor

PROGNOZA METEO. Duminică tot instabilă va fi vremea, cu nori mulţi şi pe arii extinse averse, descărcări electrice şi vânt agitat, iar în urma ploilor se adună izolat şi peste 30…40 l/mp. Se menţin şi condiţiile de grindină, iar maximele pornesc de la 20 de grade în Maramureş şi ating cel mult 29 de grade, în Muntenia.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică vremea va fi instabilă, vor fi înnorări, averse, tunete, fulgere şi scurte intensificari ale vântului, iar la amiază termometrele vor indica aproximativ 27 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei luni: Cum va fi vremea în această toamnă VIDEO

PROGNOZA METEO. Luni, după ploile din weekend, vremea va fi destul de răcoroasă, cu maxime la amiază între 19 grade în nord-vest şi 27 de grade în Lunca Dunării, însă norii se risipesc şi doar prin sud şi la munte, izolat, pot să mai cadă ploi slabe, de scurtă durată, în rest predomină soarele. În regiunile estice, dar şi pe crestele înalte de munte, vântul dă semne de agitaţie peste zi.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Luni va fi răcoare, cu aproximativ 26 de grade în termometre la amiază, căci vor mai fi câţiva nori pe cer, însă este prea puţin probabil să lase vreo picătură de ploaie. Vântul rămâne potolit, vremea se îndreaptă.

PROGNOZA METEO. Marţi va fi vreme frumoasă, ba chiar se va încălzi puţin, iar la amiază vor fi exact temperaturile potrivite pentru data din calendar, de la 22 la 30 de grade la scara întregii ţări. Iar cele câteva ploi anunţate de meteorologi îşi fac apariţia după căderea nopţii, izolat, prin vestul şi nord-vestul ţării, ca şi la munte. În următoarele zile nu se aşteaptă excese termice, deşi tendinţa este ca termometrele să mai câştige 1…2 grade, mai ales prin sudul ţării, în timp ce probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în regiunile nordice, vestice şi centrale.