COD GALBEN de PLOI TORENŢIALE în aproape jumătate de ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de ploi torenţiale pentru aproape jumătate de ţară. Avertizare a va intra în vigoare de la oa 18. În schimb, marţi, de la ora 12, a intrat în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată. Se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși frecvent 15...25 l/mp.

RomaniaTV.net
14 mai 2018, 11:14
COD GALBEN de PLOI TORENŢIALE în aproape jumătate de ţară

COD GALBEN, în intervalul 15 mai, ora 18 – 16 mai, ora 09

În seara zilei de marți (15 mai) și în noaptea de marți spre miercuri (15/16 mai) în Oltenia, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul și nordul Munteniei și în zona de munte a Banatului și Crișanei va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Citeşte şi PROGNOZA METEO DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Vremea rămâne caldă, dar ploile vor cădea în aproape toată ţara

De asemenea, ANM a emis şi o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată.

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși frecvent 15…25 l/mp.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: Cod galben de furtuni violente în următoarele ore. Se anunţă fenomene meteo periculoase