COD GALBEN de vânt puternic în mai multe judeţe. UPDATE: Recomandări Infotrafic

ANM a emis o nouă alertă în această dimineaţă, valabilă pentru judeţe din sud-estul României.

17 apr. 2017, 04:24
COD GALBEN de vânt puternic în mai multe judeţe. UPDATE: Recomandări Infotrafic

UPDATE: Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni o atenționare nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabilă în două județe, pe durata următoarelor ore. Potrivit meteorologilor, până la ora 18:00, în județele Constanța și Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge și depăși la rafală 55-65 km/h. În aceste zone vor fi şi condiții de ploaie slabă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

UPDATE: Având în vedere că pe numeroase artere rutiere importante din țară traficul auto se desfășoară în condiții nefavorabile (precipitații și vânt puternic), Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române sfătuiește conducătorii auto să manifeste prudență sporită la volan, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte, să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere și să evite efectuarea unor manevre riscante în trafic.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din pricina vântului puternic, porturile maritime Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Midia au fost închise (primele două, începând cu ora 7.45, iar cel de-al doilea la ora 08.30).

COD GALBEN. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare cod galben privind intensificări ale vântului în cinci judeţe, valabil până la ora 12.00.

Potrivit ANM, sunt vizate judeţele Tulcea, Buzău (zona joasă), Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi. În aceste zone, vor fi intensificări ale vântului care vor atinge local, la rafală, viteze de 55-65 de kilometri la oră. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis o atenţionare de ploi, intensificări ale vântului şi vreme rece în sudul şi sud-estul ţării, de duminică seară până marţi dimineaţă. Începând de duminică, de la ora 22.00, şi până marţi, la ora 10.00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat  30 l/mp. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1.500 metri, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.