COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC în mai multe zone din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un cod galben de vânt puternic valabil în mai multe zone din ţară.

01 apr. 2015, 07:59
COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC în mai multe zone din ţară

COD GALBEN. Între orele 18:00 si 24:00, local în judeţele Alba, Sibiu, Mureş, Braşov, Harghita, Covasna şi zona montană aferentă se va semnala vânt cu viteză la rafală de peste 60 km/h, transport de zăpadă în zona înaltă de munte.

PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, şi o atenţionare meteorologică pentru toată ţara de vânt puternic, precipitaţii mixte şi ninsori la munte.

Citeşte şi Alertă meteo: NINSORI, LAPOVIŢĂ şi VÂNT puternic

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea se va menţine răcoroasă în majoritatea regiunilor, mai puţin în cele estice şi sud-estice, unde valorile termice rămân apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în Maramureş şi 16 grade în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. Cerul va avea înnorări temporare şi sunt aşteptate ploi, aproape ca în timpul verii, adică averse, posibil însorite de descărcări electrice, local în nord-vest, în centru şi pe arii mai restrânse în rest, în timp ce la munte se vor semnala precipitaţii mixte. Vremea schimbă foaia pe parcursul nopţii când vor fi mai ales ninsori în Maramureş, precipitaţii mixte, local, în Crişana şi Transilvania şi izolat predominant ploi în Banat şi nordul Moldovei. În zona de munte va ninge şi cu precădere în nordul Carpaţilor Orientali izolat cantităţile de precipitaţiile vor depăşi 10…15 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari la munte, unde rafalele vor depăşi 80 km/h.

VREMEA IN BUCURESTI. Cerul va fi noros în prima parte a zilei de miercuri, când vor fi condiţii ca trecător să plouă slab, apoi se arată soarele. Vântul va avea intensificări ziua şi va sufla în general moderat noaptea. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade.

VEZI şi PROGNOZA METEO pe trei zile

Citeşte şi VREME EXTREMĂ la început de aprilie. Un CICLON puternic, asemănător cu un uragan, se îndreaptă spre România